La plaça del Doctor Guardiet als anys 70

A l'antiga plaça del Doctor Guardiet s'ubicaba el mercat municipal i una làpida en honor a "los caídos por Dios y por España"

Presentem aquesta setmana una postal editada per l’empresa Escudo de Oro on podem veure la plaça del Doctor Guardiet als anys 70 (en desconeixem l’any concret).

A l’esquerra apareix el mercat municipal, que havia estat inaugurat el 1957 després de reformar l’antic que s’ubicava al mateix lloc. Seria enderrocat el 1986 i traslladat al seu actual emplaçament.

El centre de la imatge l’ocupa l’església de Sant Pere de Rubí, amb el seu campanar datat entre els segles XV i XVI i, una mica més a la dreta, la portalada sud, el “portal nou”, resultat de l’ampliació que es va fer al temple el 1884 a càrrec de l’arquitecte Antoni Casademunt. En aquestes obres també es va construir la cúpula que podeu veure a la postal.

 

Entre el campanar i el portal nou, sota una finestra circular, hi ha un rectangle blanc amb unes lletres. Es tracta de la làpida dedicada als caiguts del bàndol “nacional”. Aquí, cada 25 de gener (“Dia de la Liberación”), coincidint amb la data que les tropes franquistes entraren a Rubí, es feien ofrenes de corones. La làpida, d’uns 80 per 100 cm aproximadament, portava la següent inscripció: “Caídos por Dios y por España ¡Presentes!”. Avui en dia ja no existeix.

Finalment, molts recordaran la font-sortidor circular que es trobava a la plaça i que es pot veure a la part inferior dreta de la postal.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?