Una de les malmeses torres dels Massana, 2011

Els Massana, una rica família de Barcelona, compraren la masia de la Torre de la Llebre als anys 20 del segle passat i varen fer edificar cinc torres noucentistes als seus terrenys

La fotografia va ser presa el gener de 2011 per l’autor d’aquestes línies i ens mostra una de les quatre cases o torres dels Massana que encara sobreviuen. Estan situades a l’avinguda d’en Massana, paral·lela al passeig de les Torres, a la part sud del casc urbà de Rubí, passat el “conjunt residencial” que també porta aquest nom. 

Els Massana, una rica família de Barcelona, compraren la masia de la Torre de la Llebre als anys 20 del segle passat i varen fer edificar cinc torres noucentistes als seus terrenys, de les quals encara subsisteixen quatre. Als anys 50 van ser venudes a diverses persones. 

 

La que veieu a la fotografia, que havia pertangut un temps a la família Aris-Casanovas, presenta, com dues de les altres que encara sobreviuen (una d’elles actualment allotja l’escola “Torre de la Llebre”), un porxo d’entrada amb una terrassa sustentada per columnes d’ordre jònic on hi podem veure un plafó de ceràmica amb una imatge de Sant Jordi. La casa, com moltes residències senyorials d’aquella època també disposa d’una torrassa.  

Com veieu, aquesta residència senyorial es troba en molt mal estat i ocupada il·legalment per persones que fa molts anys que es porten de manera força incívica. La mateixa situació passa a l’altra que es troba al seu costat, la casa Massana pròpiament dita. El 2018 la formació política Alternativa d’Unitat Popular ja va llençar el crit d’alarma, però a hores d’ara sembla que encara està tot per solucionar. Tot i així les dues cases figuren al catàleg de patrimoni de l’Ajuntament com a bé a protegir (fitxa A13). 

I és que conservar aquestes dues cases és una assignatura pendent de la casa gran. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.