La Neus Català, una de les protagonistes del pròxim butlletí del Centre d’Estudis Rubinencs

Ravensbrück (en alemany “pont del corb”) era el camp de concentració femení on la Català era interna

Es troba escalfant motors la publicació de juny del Butlletí, la revista dedicada a la història i el patrimoni de Rubí que aquest any porta ja la quantitat de 40 anys seguits apareixent de manera ininterrompuda.

A part dels estudis sobre arqueologia que sempre estan presents, aquesta vegada una de les protagonistes serà la lluitadora antifeixista Neus Català, que va viure durant una temporada de la seva vida a la nostra població i a la qual l’Ajuntament ha dedicat una plaça al barri de Les Torres, precisament on tenia el seu domicili rubinenc. L’autora de l’article és Teresa del Hoyo, de l’Amical de Ravensbnrück, que ha plasmat diverses facetes de la Neus fugint de rígids esquemes cronològics. Ravensbrück (en alemany “pont del corb”) era el camp de concentració femení on la Català era interna.

 

Relacionada amb aquesta, no podem deixar d’esmentar un altre col·laboració, de Josepa Gardenyes, sobre els deportats rubinencs als camps nazis. Alguns hi moriren, però altres pogueren sobreviure. El treball està relacionat amb la col·locació de les Stolpersteine o llambordes commemoratives davant els últims domicilis d’aquestes persones.

A part destacarem també un bon estudi de la nostra sòcia i artífex també de l’empresa RubiGuiem sobre la història del Casino Español de Rubí.

S’espera que el Butlletí surti a la llum entre finals del mes de juny i principis del de juliol.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.