Les obres de construcció de la plaça actual del Marqués de Barberà

Entre els anys 1977 i 1985 l’associació de veïns de la Plana del Castell organitzava festes periòdiques al barri per tal de dinamitzar la petita plaça del Marquès de Barberà

La imatge d’aquesta setmana, procedent de l’arxiu d’Òmnium Cultural Rubí i que va figurar a l’exposició “Lluites compartides” ara fa uns anys, ens mostra les obres d’adequació de l’actual plaça del Marquès de Barberà (al barri de la Plana del Castell), inaugurada el 23 de març de 2003. Per tant, la fotografia podria datar-se del 2002 molt probablement.

En aquest lloc, mirant a la riera, s’ubicava la important fàbrica de l’AEG, la qual va patir un incendi l’octubre de 1971 que va acabar amb ella. Es va enderrocar l’edifici i en el seu lloc aparegué un solar ple de runes, rates i deixalles.

 

Entre els anys 1977 i 1985 l’associació de veïns de la Plana del Castell organitzava festes periòdiques al barri per tal de dinamitzar la petita plaça del Marquès de Barberà, que s’ubicava al costat de les runes de la fàbrica. La finca va ser adquirida per un grup constructor, però l’associació, liderada pel Dr. Antoni Gilabert, va aconseguir que el solar es netegés a fi de practicar-hi activitats esportives. De l’edifici de l’AEG encara restava, però, un bon tros de façana amb un transformador. No obstant, al costat de la plaça ja s’estava construint un grup d’habitatges a càrrec del grup constructor propietari del solar on s’havia ubicat la fàbrica.

Finalment es va arribar a un acord entre l’Ajuntament de Rubí, l’associació de veïns i el constructor en el qual aquest va cedir el solar de l’AEG i així es va poder urbanitzar la plaça.

Com hem dit fou l’any 2003 quan va adquirir el seu aspecte actual. De l’antiga AEG només en va restar el record.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.