La Policia Municipal de Rubí a finals dels anys 60

Van participar, juntament amb la Policia Nacional (“els grisos”) i la Guàrdia Civil, en les repressions policials de manifestacions i concentracions obreres a Rubí

La imatge és d’autoria i procedència desconeguda, encara que és molt possible que fos presa per Josep Feliubadaló, fotògraf municipal de l’Ajuntament de Rubí als anys 60.

S’hi pot veure la plantilla de la Policia Municipal de Rubí a les escaletes de l’edifici de la casa consistorial. Al seu front està Maximí Barceló, caporal-cap d’aquest cos entre 1967 i 1970, en què va morir d’embòlia mentre efectuava un servei. Barceló havia estat mosso d’esquadra a Rubí a la II República i a la guerra civil. També apareix el guàrdia de trànsit a l’esquerra (probablement era qui s’estava a la cruïlla entre el carrer de Cervantes i l’”avenida del Caudillo” per dirigir la circulació) i a la dreta, un motorista que sembla identificar-se amb un cert Mora, que havia participat a la División Azul, encara que no n’estic segur.

 

La Policia Municipal de la vila es coordinava amb la Nacional i la Guàrdia Civil i, segons ens explica l’alcalde Murillo en el seu llibre de memòries 40 años de Rubí, tenia cura de la vigilància nocturna, el trànsit urbà i la seguretat de persones i béns.

El 1974, quan estava comandada pel segon tinent d’alcalde Emili Ricart, es van inaugurar unes noves dependències amb ràdio telèfon. A més, és probablement a partir d’aquest any quan es produí una ampliació de plantilla, amb un sergent cap, dos caporals i 20 policies. També van disposar d’un cotxe patrulla tipus Land Rover, un turisme i 4 motocicletes.

Ja a finals dels 70 van participar, juntament amb la Policia Nacional (“els grisos”) i la Guàrdia Civil, en les repressions policials de manifestacions i concentracions obreres a Rubí en demanda de millores salarials.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.