El pont-aqüeducte de Can Claverí

Acabat de construir el 1753, era pont (camí) i també aqüeducte, ja que portava aigua al molí del castell de Rubí

La fotografia que presentem avui va ser presa per l’autor d’aquestes línies el 3 de gener de 2013 i ens mostra la part est del pont-aqüeducte (encara que avui en dia no transporta aigua) de can Claverí, una obra d’enginyeria rubinenca del segle XVIII. 

Entre els anys 1752 i 1753 es van desviar les aigües del torrent de Can Ramoneda, que passava per darrera del castell i anava a desguassar al de Xercavins, per tal de poder regar els horts situats al costat de la riera. Les obres foren finançades pels regants i els propietaris de la zona, que eren sota l’autoritat de l’Ajuntament, i per realitzar-les van haver de tallar una carena, que seria salvada pel pont. Acabat de construir el 1753, era pont (camí) i també aqüeducte, ja que portava aigua al molí del castell de Rubí. La denominació popular era la de “pont de l’aigua”. Costava de tres grans arcs de mig punt, dels quals actualment només se’n conserven dos, que sostenien el camí i el rec.  

 

El 1993 va ser reparat, ja que es trobava en molt mal estat, i actualment es troba protegit com a Bé Cultural d’Interès Local dins del catàleg de patrimoni de Rubí. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.