La segona visita de Franco a Rubí, 1963

Se li va concedir al "Generalísimo" el nomenament de fill adoptiu i predilecte de Rubí, així com el lliurament d'una medalla d'or amb un robí incrustat

La fotografia va ser presa per Bartomeu Cucurull el 18 de juny de 1963, quan Francisco Franco va visitar per segona vegada la població de Rubí a fi d'inspeccionar les obres de reconstrucció de la vila després del desastre de la rierada de 1962.

El dictador es troba al balcó de la casa consistorial, acompanyat de l'alcalde Manuel Murillo a la seva esquerra. Més a la dreta hi ha alguns periodistes amb càmeres fotogràfiques. De la balconada penja una ensenya amb l'escut personal de Franco, on es poden veure les columnes d'Hèrcules i la banda de Castella amb els caps de dragó als seus extrems.

També podem veure a baix de la imatge la part superior de l'estendard de l'agrupació coral "La Lira Rubinense". Era freqüent que als actes oficials de tant en tant acudissin aquestes entitats de cantaires.

Ja en la seva primera visita, a principis d'octubre de 1962, el "caudillo" ja havia promès de tornar a la vila a fi de comprovar si s'executaven de manera correcta els treballs de recuperació i millora de les estructures, especialment la construcció dels dos nous ponts que travessaven la riera i els dics de contenció.

Aquesta segona vinguda de Franco a Rubí va ser molt més preparada que la primera, des del punt de vista de la propaganda, i no hi mancà, per exemple, un concert, d'una banda, musical militar a la plaça del Casino (en aquells temps, de Primo de Rivera) i una desfilada pels marges de la riera.

També se li va concedir al "Generalísimo" el nomenament de fill adoptiu i predilecte de Rubí, així com el lliurament d'una medalla d'or amb un robí incrustat, tal com ja s'havia acordat al ple municipal de l'anterior 28 de maig.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació