Una sortida muntanyenca del Centre Excursionista de Rubí als anys 50

El Centre Excursionista de Rubí es va fundar el 1949 com a una secció de la cooperativa “La Rubinense”

La fotografia d’aquesta setmana mostra un moment de descans durant una sortida que el Centre Excursionista de Rubí va organitzar als anys 50 al Turó de l’Home (massís del Montseny). Procedent de l’arxiu fotogràfic d’aquesta entitat, fou publicada al llibre L’Abans (2002).

Drets, d’esquerra a dreta, podem veure Alfons Presas, Josep Turu, Montserrat Turu, un cert Elius, Pere Arís, Jaume Surià, Baldomero Vallhonrat, Joan Turu, Ernest Puig, Lluís Segura, Margarita Roura i Orlando Jansà. A terra estan Maria Nonell, i Paulina i Francesc Canyameres.

 

El Centre Excursionista de Rubí es va fundar el 1949 com a una secció de la cooperativa “La Rubinense”, un dels centres recreatius i culturals més importants que ha tingut el Rubí del segle XX (a part de les seves funcions de venda d’aliments i altres productes). L’empenta d’alguns dels seus socis com Alfons Presas, Ricard Marsal i Josep Turu (que en fou el primer president) va fer possible la naixença d’aquesta associació, encara que a Rubí ja s’havien organitzat a la primera meitat del segle passat moltes sortides per part de diverses entitats i institucions.

A més de realitzar sortides, en aquells anys de ple franquisme, defensaven i impulsaven la llengua i la cultura catalanes, i tampoc no es deixaren d’organitzar altres activitats com exposicions de fotografia o fins i tot algun curs d’esperanto.

El 1952 el Centre es va adherir a la Federació Espanyola de Muntanyisme i avui en dia segueix sent una de les entitats més importants de la nostra ciutat.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.