El taller de bicicletes d’en Joan Pagès

Era tan intensa la seva afició al ciclisme que va fundar el Club Ciclista de Rubí i fins i tot va participar en la Volta Ciclista de Catalunya del 1935

La foto que presentem aquesta setmana pertany al Fons Marroyo i és d'autor desconegut. Ens ofereix una imatge de l'antic taller de bicicletes que Joan Pagès havia instal·lat al passeig d'Alfonso Sala als anys 40. El veiem enfeinat al costat del seu germà Jaume i una altra persona que desconeixem.

 

El pare d'en Joan, segons ens explica l'amic Pere Bel en el seu treball sobre les botigues de Rubí publicat al Butlletí del GCMR i del CER núm. 51 (2007), era un rellotger de Barcelona que a principis del segle passat va muntar la seva rellotgeria a l'actual plaça del Dr. Guardiet (abans, plaça del mercat). El fill Joan, a poc a poc, va anar deixant la feina de vendre i reparar els avorrits aparells de mesurar el temps per dedicar-se a les bicicletes i les motos, la seva gran passió.

Va establir el seu taller de bicis a l'actual passeig de Francesc Macià el 1933, justament on ara es troba la sucursal del BBVA. Era tan intensa la seva afició al ciclisme que va fundar el Club Ciclista de Rubí i fins i tot va participar en la Volta Ciclista de Catalunya del 1935, Uns anys més tard, el 1944 va traslladar el taller a una altra ubicació propera i no serà fins al 1947 que es va instal·lar al carrer del Terç de Nostra Senyora de Montserrat (actual carrer de Montserrat), a les quadres de ca l'Obiols, on en Pagès, a més de reparar bicicletes, també ho feia amb les motos.

Amb els anys, el taller es convertiria en una botiga de bicicletes, Cicles Pagès, i la regentaria el fill d'en Joan, de nom Jaume, conjuntament amb la seva muller M. Àngels Rufé, fins que fa uns anys van plegar. En el seu lloc es troba avui en dia un altre establiment també dedicat a la reparació i venda de bicicletes.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.