Teatre davant l’església de Sant Pere, 1954

Els anys 50 va ser una època de forta implantació del nacionalcatolicisme i la cultura rubinenca no en fou aliena

La fotografia procedeix de la col·lecció personal d’Anna Terrats (foto Reportatges Torné, de Molins de Rei) i apareix publicada al llibre La capsa dels records (2018), d’aquesta autora rubinenca. Hi veiem una representació de l’obra El gran teatro del mundo efectuada davant l’església de Sant Pere de Rubí, a l’aire lliure i al vespre. Es tracta d’un acte sacramental de Pedro Calderón de la Barca, la qual va ser dirigida per Artur Carbonell, en aquella època professor i director de l’Institut del Teatre de Barcelona.

L’acte sacramental és una petita obra de teatre d’un sol acte que fa referència a temes relacionats amb l’Eucaristia. Hem de tenir en compte que els anys 50 va ser una època de forta implantació del nacionalcatolicisme i la cultura rubinenca no en fou aliena.

 

El 1953, integrat per membres del Centre Parroquial d’Acció Catòlica i de l’Estudi de Teatre Selecte, de la Cooperativa La Rubinense, es va crear un grup que representaria actes sacramentals a la plaça del Dr. Guardiet. El primer va ser La cena del rey Baltasar, també de Calderón de la Barca, ofert aquell mateix any. L’any següent va tenir lloc el segon, El gran teatro del mundo, que és el que es mostra a la imatge. Acompanyà la representació la coral Orpheus Femina, dirigida pel mestre Magí Ramèntol.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.