La torre Salduba

Forma part del conjunt de residències que la família Massana va fer construir als anys 20 del segle passat als terrenys de la masia de la Torre de la Llebra

La fotografia va ser presa per l’autor d’aquestes línies el gener de 2011 i mostra un aspecte de l’anomenada torre Salduba, que forma part del conjunt de residències que la família Massana va fer construir als anys 20 del segle passat als terrenys de la masia de la Torre de la Llebra, que havia adquirit. Es troben actualment al passeig de les Torres, prop de Ca n’Alzamora.

 

La torre Salduba fou adquirida per l'Ajuntament i restaurada el 2006. S’hi va instal·lar des del 2008 una escola-taller dedicada a les energies renovables (concretament en les variants fotovoltaica i tèrmica), que aplicaren a les instal·lacions mateixes de la casa. No obstant això, al cap de pocs anys, en acabar els cursos, el centre es va abandonar, de tal manera que el 2013  la torre ja es trobava en molt mal estat segons indicaven els mitjans locals.

El 2018 la formació política rubinenca Alternativa d'Unitat Popular (AUP) va llençar la veu d'alarma i proposà que aquesta torre tornés a impartir els cursos. També incitava a l’Ajuntament elaborar un pla de restauració per evitar la degradació progressiva de tots els edificis del passeig de les Torres, molts d’ells en un lamentable estat avui en dia.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.