Els colors de la plaça Clavé

2La plaça Clavé, abans plaça de l’Aurora, havia estat un espai de tranquil·litat, de reunió del veïnat i d’altres col·lectius"

Alguns s’omplen la boca amb campanyes com “Rubí Color”, acolorint el paviment de carrers i places amb hexàgons com si fos un maquillatge que intentés dissimular altres tipus de colors i olors. Però, la mala gestió no es tapa amb coloraines.

La plaça Clavé, abans plaça de l’Aurora, havia estat un espai de tranquil·litat, de reunió del veïnat i d’altres col·lectius. Però fa uns quants anys que aquest indret s’ha convertit en un espai “de tots colors”.

S’hi aparquen vehicles a la mateixa zona verda, que ja és de color marró; quan hi ha obres es fa servir la plaça per emmagatzemar materials i maquinària, i després no se n’arreglen els desperfectes. També tenim un pipicà improvisat a la zona verda que ens dona una altra capa de color i també d’olor, cagades de colom esgrogueïdes al paviment que no es netegen i que, fins i tot, inunden els bancs de la plaça, que ja no són de color marró i on no pots ni seure sense embrutar-te.

Excrements de colom a plaça Clavé. FOTO: Joan Cuartielles i Pijoan

Excrements de colom a la plaça Clavé. FOTO: Joan Cuartielles i Pijoan

El trànsit de vehicles també és de tots colors. Uns van contra direcció, altres aparquen a l’esquerra, altres ho fan a la dreta. Els arbres, ai els arbres, abans eren verds i ara ja són esquifits i marronosos. L’any passat van fer-ne una poda “selecta”. Sabeu què vol dir? Van escapçar quatre branques –perquè amb els hexàgons de colors suposo que es devien haver quedat sense pressupost– i ja van poder dir que n’havien fet un “manteniment”.

Poso “manteniment” entre cometes amb tota la intenció. Per exemple, per a netejar els excrements a la plaça, l’Ajuntament envia una brigada de neteja un cop a la setmana. Però, els coloms caguen cada dia. Ergo, el color de la merda de colom guanya. Fa un any i mig vaig demanar a l’Ajuntament que posés rètols per avisar la gent que no donés menjar als coloms, però penseu que ha canviat alguna cosa? No, la plaça Clavé segueix tenint el marró i el groc com a tonalitats predominants.

Ocupació de la zona verda a la plaça Clavé. FOTO: Joan Cuartielles i Pijoan

Ocupació de la zona verda a la plaça Clavé. FOTO: Joan Cuartielles i Pijoan

Per això, m’agradaria convidar l’alcaldessa a fer un tour pels nostres colors de la plaça Clavé. Primer, podríem fer un beure al bar La Guitarra i després començar la ruta per la plaça. I és que al veïnat també ens agradaria tenir una plaça acolorida amb les tonalitats del bon manteniment. És a dir, amb els arbres podats, la gespa viva i el paviment net. No demanem cap capa de color artificial, només que es netegi allò que s’embruta i que es cuidi l’espai públic que és de tots i totes. És senzill, només cal fer-ho sense coloraines. Ens hi posem?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.