Noves escoles

"Edificacions més sostenibles, amb més fusta o prefabricats amb cara i ulls, són algunes alternatives que ja funcionen arreu"

Hi ha escoles a Rubí que són autèntics reptes per tal d'encabir als alumnes. Una tasca complicada que mestres i directors han estat fent possible després d'aquesta inusual tornada postcovid i amb grups bombolles.

Desconec si l'administració pública mira cap a Europa a l'hora de construir i prenen nota de les iniciatives que ja funcionen o continuen edificant com fins ara.

Construir una escola amb menys pressupost o bé amb tot el que ara sabem quant a edificis passius, per exemple. Escoles que poguessin obrir-se a l'aire lliure quan fes falta, és a dir una arquitectura oberta ja hauria de poder ser una realitat. Crear edificacions més sostenibles, amb materials alternatius, amb més fusta o prefabricats amb cara i ulls, són algunes alternatives que ja funcionen arreu.

Vivim al país del sol i gairebé ni l'aprofitem. Podríem avançar-nos una mica i establir unes pautes més diferenciadores per adaptar-nos al que ja tenim a sobre, un món canviant i necessitat d'estructures més funcionals i sostenibles.

Si a això li afegim, la falta de pressupost o interès a poder millorar les aules, seria lògic pensar que estem cada cop més lluny a l'hora de construir noves escoles. Aquí a Rubí, sense anar més lluny encara està pendent des de fa 12 anys la construcció de l'Escola del Bosc, que ara està en mòduls (o barracons). Que sí, que està aprovat i que avancen... però de moment, ni un totxo.

I que me'n dieu de l'edifici de la Schola? Bé, des del desconeixement del qual parteixo i vist des de la perspectiva ciutadana, és com si la inversió en educació anés una mica justa oi? Tot i que recentment el Departament d'Educació ha aprovat un pressupost prou generós i esperem poder veure'n els fruits.

Tenim edificis grans i abandonats, que són propietat de l'Ajuntament. Malgrat que els pressupostos manen, em pregunto si es poden tenir en compte les necessitats més immediates per a una educació de qualitat on l'entorn és una clau important, la comoditat de les aules, l'espai (vital perquè els nens puguin esplaiar-se)

Només dic que seria fabulós veure una mica més d'esforç, inversió i creativitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.