L'AUP demana recuperar la gestió pública del sistema sanitari

La formació recalca que el model actual "ha fracassat" i que es necessita un sistema 100% públic per avançar

Dijous va visitar Rubí Laia Estrada, diputada de la CUP al Parlament, per donar suport a la candidatura de l'AUP a Rubí i per reivindicar la gestió pública de la sanitat al territori.

Estrada ha descrit la situació actual del sistema sanitari públic català com a "més que preocupant", i que ho demostren les nombroses vagues i protestes dels professionals de la salut.

La diputada ha explicat que aquesta situació tan greu es deu a tres factors principals, a la crisi de la covid, a què encara no ens hem recuperat de les retallades del 2012, i el motiu que Estrada considera com a "raó de fons" d'aquesta situació, que és el model actual de concertació publicoprivada.

"El sistema actual es basa en grans transferències de diners públics a mans privades, això fa que darrere de la gestió de la sanitat hi hagi un interès lucratiu", ha declarat la diputada, que ha posat com a exemple de tot això el Consorci de Mútua Terrassa.

En aquest sentit, ha explicat que des de la CUP van portar la demanda de recuperar la gestió pública de Mútua Terrassa al Parlament amb una proposta de resolució el passat mes de febrer, però que altres partits van votar en contra.

Un "hospital lleuger" per donar atenció a Rubí

Estrada ha titllat l'anunci d'un nou centre hospitalari "d'electoralista", i ha mencionat que és una proposta que "en cap cas va en consonància" amb els pressupostos que es van aprovar fa uns dies al Parlament.

Més info: Salut es compromet a construir un centre hospitalari d'alta resolució per a Rubí i Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.