ECP proposa una xarxa de centres cívics i una segona Biblioteca a Rubí

Aquesta xarxa partiria amb set centres cívics distribuïts per la ciutat per tal de "descentralitzar" l'administració

Aquest dimecres, la formació local d'En Comú Podem ha presentat la proposta de crear una xarxa de centres cívics per tal de "mantenir, acompanyar i cuidar les entitats defensant sempre la seva independència d'actuació" i que "recuperin el protagonisme que mereixen". Així ho ha explicat Ànnia García, la segona de la llista del partit.

Segons ha explicat l'alcaldable, Andrés Medrano, aquesta xarxa inicial estaria dotada de set centres ubicats a Cant Fatjó, Ca n'Oriol, El Pinar, Zona Nord, Les Torres, 25 de setembre, que està en procés de construcció, i un més a urbanitzacions, encara pendent de decidir ubicació exacta.

Medrano ha assegurat que els centres cívics tindrien punts d'acollida per activitats dinamitzades per la pròpia associació i entitats del barri, "la vida de barri requereix punts de trobada on la gent pugui interactuar, això genera comunitat i seguretat". En aquest sentit, el candidat també ha volgut recordar el projecte APORTA, projecte consisteix en la creació d'una xarxa formada per veïns i veïnes, als quals se'ls oferirà formació, i que, juntament amb l'ajuda de professionals, visitaran les llars i podran detectar problemes relacionats amb la salut, la solitud o necessitats bàsiques dels més grans.

Dos aspectes més que En Comú Podem ha volgut posar en relleu, han sigut la necessitat de dotar de més recursos la Biblioteca Mestre Martí Tauler i construir una segona Biblioteca a la ciutat. Pel que fa a aquesta segona proposta, des de la formació han explicat que es tractaria d'una Biblioteca temàtica que "ha de servir per posar en relleu el patrimoni històric de Rubí". L'alcaldable també ha explicat que es construiria a la part oest de la riera i que és una proposta pensada per fer-se durant aquest mandat.

Crítica davant el nou centre hospitalari

Davant l'anunci de tirar endavant la proposta d'un equipament hospitalari d'alta resolució que doni servei a Rubí i Sant Cugat, el partit polític s'ha mostrat molt crític amb la notícia. Andrés Medrano diu que es tracta d'una proposta "insuficient i buida" i que és "una falta de respecte" caps als rubinencs que porten anys reclamant un hospital "real" i no un hospital lleuger que només estaria capacitat per fer cirugies menors sense ingrés.

Tot i que encara no hi ha un emplaçament escollit, el fet que aquest anunci s'hagi fet en una visita a Sant Cugat, per part del conseller de Salut, Manel Balcells, amb l'alcadessa de la ciutat veïna, Mireia Ingla, tots dos d'ERC, fa que des de la formació lila "temin" que finalment es construeixi al municipi Santcugatenc, tot i tenir a Rubí diversos terrenys disponibles.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.