ERC defensa el seu projecte per a una ciutat “més verda, sostenible i segura”

La formació aposta per un canvi estructural i profund per millorar la vida de les persones

ERC ha organitzat un acte adreçat a les polítiques mediambientals municipals davant la plaça Clavé. Xavier Corbera, l’alcaldable dels republicans, i Xavier Cots, número 5 de la llista, han sigut els encarregats de defensar les propostes en quant la gestió d’espais naturals i arbreda.

Corbera considera que Rubí és una ciutat “dura i grisa, on estem acostumats a que el color sigui artificial i morin més arbres que els que neixen”. A més, ha denunciat la poca transparència de l’Ajuntament en aquest tema, ja que des d’Esquerra van demanar un llistat on quedés reflectit les baixes i les altes de l’arbori, i només han rebut el part dels que han plantat. Els candidats es comprometen a què, si guanyen les eleccions, plantaran 4.000 arbres el pròxim mandat, respecte als 1.000 d’aquests quatre anys.

En referència a la transformació de l’Avinguda de l’Estatut i el parc de Ca N'Oriol, el candidat d’Esquerra ha comentat que no es creu les paraules de l’alcaldessa: “Ho porta dient anys i valorar-ho seria ciència- ficció.” Com a solució, proposa parlar amb les diferents formacions polítiques i entitats per a tenir un consens més ampli en aquest projecte.

Per altra banda, tant Corbera com Cots, han valorat molt positivament la intenció de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, de reprendre els convenis per posar a disposició de Reus, Begues i Rubí, subvencions per al soterrament i desplaçament de les línies elèctriques. El número 1 diu que “la quantitat total dels ajuts són uns 6 milions d’euros, dels quals 2 milions i mig aniran destinats a la nostra ciutat”. El què suposa el 40% del pressupost per aquest projecte.

Els caps de llista de la candidatura creuen que “el dia 28 de maig l’escenari està molt obert i les forces polítiques ens haurem d’escoltar perquè tenim moltes urgències com són la neteja o la seguretat”. A més de les propostes sostenibles que han marcat l’acte, els candidats han fet èmfasi en la importància de promoure la formació professional com a “eix vertebrador de la ciutat” i d’acabar amb aquests anys “d’inèrcia” encapçalats pel PSC.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.