Minimitzar la pavimentació o més arbrat, entre les propostes de Junts per millorar el verd urbà

El partit vol "transformar" 10 places de Rubí i crear nous espais verds

Junts Rubí ha explicat aquest dilluns quines són les seves propostes per millorar el verd urbà de la ciutat. Aquestes mesures passen per crear nous espais verds al municipi, dissenyant-los de manera que s'aprofitin les condicions naturals per millorar-ne la qualitat, i millorar les places que ja hi ha.

Ivan Vila, l'alcaldable de Junts, ha remarcat que "a Rubí hi ha moltes zones on no hi ha ombra i es genera l'efecte "illa de calor"", per aquest motiu, els nous espais haurien d'incloure paviments frescos, incorporar lamines i punts d'aigua i arbres amb capçalera adequada perquè facin ombra i deixin circular l'aire.

Algunes de les places que Junts vol millorar són:

  1. Plaça de la Sardana. La proposta és plantar-hi més arbres, que puguin crear una coberta, instal·lar una font i ampliar l'àrea de jocs, a més de bancs i taules.
  2. Plaça del Pinar. L'espai que queda entre el parc infantil i la zona d'aparcaments es podria transformar o bé en una plaça coberta mitjançant arbrat o pèrgoles bioclimàtiques, o bé en una zona d'horts urbans per al veïnat, o bé en un laberint vegetal.
  3. Plaça Marquès de Barberà. Proposem instal·lar-hi una gran pèrgola bioclimàtica.
  4. Plaça Salvador Allende. Instal·lar-hi una pèrgola que sigui natural o bioclimàtica.
  5. Plaça Neus Català. La proposta és crear dues grans línies d'arbres de cobertura densa que pugui donar ombra a la màxima superfície de la plaça, instal·lar-hi una font i crear un espai central de relació.
  6. Plaça de Pere Esmendia. Afegir arbrat que donaria ombra a les persones i crearia una entrada a l'illa de vianants pel carrer Maximí Fornés.
  7. Parc de la Serreta. En aquest espai, la proposta implica plantar tots els arbres previstos al projecte inicial, substituir l'herba seca per arbustives o florals que hi donin color, i donar cobertura a la part de jocs infantils.
  8. Plaça del Mercat. Proposem distribuir les jardineres mòbils actuals d'una manera diferent i instal·lar una gran pèrgola bioclimàtica que surti del sostre del Mercat Municipal i arribi fins a la zona de jocs infantils.

Vila ha assegurat que aquestes propostes "responen a la necessitat urgent de revertir els efectes del canvi climàtic", amb l'objectiu que "les places de Rubí siguin llocs agradables per passejar i fer activitats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.