El Piromusical posa el colofó a la Festa Major de Rubí 2023

Milers de rubinencs han gaudit d'una Festa Major que ha posat al centre la cultura popular

La Festa Major de Rubí va començar dimecres passat. Després de cinc dies intensos d'activitats, concerts i espectacles al carrer, la ciutat diu adeu a la festa amb els clàssics focs artificials a l'Escardívol, on s'han reunit milers de persones per observar l'espectacle al cel del piromusical.

 

En aquest últim dia també ha tingut lloc el Correfoc infantil, que ha repartit foc i espurnes pels carrers de Rubí fins a arribar a la plaça Pere Aguilera. Com és tradició, el Correfoc ha anat acompanyat d'una tabalada.

 

Durant el matí, les activitats i inflables per a nens han continuat a la rambla del Ferrocarril, on també ha tingut lloc el Correjocs del Bòjum, on els més petits s'han tacat i han jugat amb pintura. Aquesta activitat ha substituït la ruixada d'aigua que feia l'elefant, i enguany no s'ha fet per la situació de sequera.

 

Aquest any, la festa ha estat completament protagonitzada per l'Esbart Dansaire i el seu centenari. Van ser ells els que van donar el tret de sortida a la Festa Major amb el pregó i durant aquests cinc dies han ofert als rubinencs diferents activitats, la més destacada l'espectacle de "Danses emblemàtiques" a l'amfiteatre del Castell. Cal recordar que tot i que es va haver de cancel·lar per la forta tempesta de dijous a la nit, es va poder reprogramar per divendres a la mateixa hora i va omplir tots els seients que hi havia preparats, sent així un èxit total de participació.

Més info: FOTOS | Espectacle de l'Esbart Dansaire per la Festa Major

Un altre dels actes més esperats i que també celebrava el seu aniversari va ser la ballada de Gitanes al carrer, han participat 39 colles, 29 d'adults i 10 infantils, que han aplegat uns 600 dansaires. Al final del ball van sortir persones del públic a ballar amb els dansaires i en aquell moment unes mil persones van fer vibrar l'Escardívol ballant totes de manera simultània. Hi va haver tanta gent, que per primer cop es va haver de dividir l'esplanada de l'Escardívol per tenir espai suficient per a totes les colles.

Ball de Gitanes Festa Major 2023. FOTO: Nora Muñoz

Ball de Gitanes Festa Major 2023. FOTO: Nora Muñoz

Per tercer any consecutiu s'ha habilitat una zona chill-out a l'Artborètum, a la zona del Castell, i a l'amfiteatre s'han organitzat una bona part dels concerts del festival RRandom. La plaça Salvador Allende ha sigut l'escenari de les activitats i concerts dedicats als més joves, i la plaça Pep Rovira ha estat clau per a tots els amants de la música rock. Cal no oblidar l'Ataneu, que ha acollit les jornades de jazz d'aquesta Festa Major.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.