FOTODENÚNCIA: Incivisme al voltant dels contenidors

Nova mostra d’incivisme al voltant dels contenidors al carrer Osona, a la urbanització de Can Serrafossà

Les mostres d’incivisme a les urbanitzacions de Rubí ja són una escena habitual. Aquesta vegada es tracta de les restes d’un lavabo, probablement pertanyent a una obra, que romanen al voltant dels contenidors del carrer Osona, a la urbanització de Can Serrafossà.

Els abocaments incontrolats de residus en l’entorn natural o restes que haurien d’anar a la deixalleria però es llencen en els contenidors, a més de donar una imatge de brutícia i deixadesa, han costat més de 400.000 euros als rubinencs i rubinenques en el 2018.

És el cost de retirar i tractar residus llençats en llocs no permesos, sense comptar l’impacte mediambiental que això suposa.

Els residus especials s’han de portar a la deixalleria municipal de Cova Solera. FOTO: Redacció

Cada residu al seu lloc

A les diferents bateries de contenidors que hi ha repartides per la ciutat s’hi poden abocar la fracció orgànica (contenidor marró), el paper i cartró (contenidor blau), el vidre (contenidor verd), els envasos (contenidor groc) i la resta (contenidor gris).

Els residus especials s’han de portar a la deixalleria municipal de Cova Solera, que compta amb diversos contenidors i recipients on es poden abocar aquests residus especials i concrets de forma diferenciada. Els residus en bon estat com roba, calçat i ampolles de cava es poden reutilitzar. La resta, s’envien a plantes de tractament, on es gestionen de forma adient. El Mercat Municipal també inclou una minideixalleria a les seves instal·lacions.

La deixalleria mòbil és un servei gratuït que compta amb 75 punts de parada, on s’hi poden dipositar aquells residus que no es poden llençar als contenidors de recollida selectiva.

A principis d’any, l’Ajuntament va col·locar uns adhesius informatius en unes 240 bateries de contenidors per recordar a la ciutadania l’existència dels serveis de recollida d’esporga i de mobles i trastos vells, tots dos gratuïts. L’objectiu és reduir la presència d’impropis al carrer, una mala pràctica que entorpeix el pas de vianants i vehicles, dificulta la recollida dels contenidors per part dels camions i, a més, dona una sensació de brutícia i deixadesa.

Les persones que vulguin desfer-se de la poda o de mobles i trastos vells que ja no es poden aprofitar poden portar aquests residus a la deixalleria de Cova Solera o bé trucar al Telèfon Verd (900 130 130; 93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil) per acordar dia i hora de recollida. 

 

 

 

 

Més informació