FOTODENÚNCIA | Motocròs a la plana de Sant Genís

Tot i estar prohibit, des del servei de Medi Natural també tenen constància d'aquestes pràctiques a l'interior de diversos torrents de la ciutat

La plana de Sant Genís, entre el camí d’Ullastrell i el de Can Ximelis, és un espai verd que ha vist com l’afluència de veïns ha augmentat durant els darrers mesos a causa del confinament municipal.

Aquest espai però, també es converteix sovint en escenari improvisat de conductors de motocròs o motocicletes, tot i que tenen la circulació prohibida en aquesta zona, segons el Decret 166/1998, de 8 de juliol, de regulació de l'accés motoritzat al medi natural.

Al soroll i les molèsties que generen a les persones que passegen per aquest espai de camp i zona boscosa, s’afegeix els solcs que produeixen les rodes d’aquests vehicles en el sòl de camins i torrents.

Plantacions d'arbrat malmeses per aquesta pràctica

Des del servei de Medi Natural del consistori informen que també tenen constància d'aquestes pràctiques a l'interior de diversos torrents de la ciutat. Es tracta de zones on l’Ajuntament hi ha fet plantacions d’arbrat i que queden malmeses pel pas d’aquests vehicles.

Des del consistori recorden que la capacitat per denunciar aquest tipus d’infraccions recau en tots els cossos policials amb competències en aquesta matèria, és a dir, Policia local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil (també present a Catalunya a través del Servicio de Protección de la Naturaleza) i els agents rurals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.