Homenatge a les víctimes del franquisme a Rubí

Aquest dissabte, la Mesa de Catalunya recordarà a Rubí a les víctimes del franquisme que van patir repressió i mort

La Mesa de Catalunya ha anunciat que aquest dissabte, a les 12 h, tot coincidint amb l'aniversari de la mort del dictador, es farà una concentració a la Rambla del Ferrocarril de Rubí, davant l'estació de Ferrocarrils, per demanar veritat, justícia i reparació per a les víctimes del franquisme.

La Mesa de Catalunya compleix deu anys de concentracions mensuals a la plaça de Sant Jaume de Barcelona demanant justícia per a les víctimes del feixisme i han decidit traslladar les seves demandes contra la impunitat del franquisme arreu de Catalunya.

 

El dissabte 30 de novembre se celebrarà a Rubí la concentració número 109 sota el títol 'Novembres antifeixistes'. Durant l’acte es recordarà a totes les víctimes del feixisme de la ciutat que van patir repressió i mort, des del 1939 al final de la dictadura, dins i fora de Catalunya, tant a les presons com als camps de concentració, a les persones torturades i exiliades. 

La Mesa de Catalunya també retrà homenatge a Neus Català, última supervivent catalana de l’Holocaust, a Juan Martínez, Paquita Cruz, nena de la presó, i als familiars assassinats de la Carmen Contero.