contingut promocionat
Logotip Ajuntament de Rubí petit

 

Arrenca la primera COLOR Week de Rubí

A partir d'aquest diumenge se celebra el Dia Internacional del Color amb més de 40 activitats per a tots els públics

El color forma part de la identitat de Rubí. Començant pel propi nom del municipi, que remet al to vermellós de les terres argiloses de la riera. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Rubí proposa més de 40 activitats participatives per reivindicar les singularitats de la ciutat dins la iniciativa COLOR.

La programació d’aquesta primera edició de la COLOR Week, que es desenvoluparà entre el 21 i el 28 de març, té com a objectiu celebrar la diversitat de “colors” que identifiquen la ciutat i fer-ne partícip tothom: infants, joves, adults i gent gran.

Consulta la programació, participa-hi i comparteix els colors de Rubí amb les etiquetes #COLORweek i #RubiCOLOR.

PROGRAMACIÓ DE LA COLOR WEEK 2021

Diumenge 21 de març 
Trencant murs / Rompiendo muros / Breaking walls / Casser les murs / تحطيم الجدار 
Pl. Nova Estació

Amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial, es realitzarà un muntatge d’arquitectura efímera que representarà el mur que obstaculitza la interacció entre les diverses cultures a causa del racisme. S’interpel·larà la ciutadania per identificar els estereotips, prejudicis i rumors al voltant de les persones migrades, i aquests es col·locaran en el mur que es destruirà posteriorment. Paral·lelament es crearà un espai de propostes antiracistes per millorar la convivència intercultural, que es situarà al costat del mur i que simbòlicament serà allò que ens emportarem.

Hi col·labora: Xarxa Antirumors

   

Diumenge 21 de març, 12 h
Obertura de la COLOR Week: Concert de l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música Pere Burés
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Des de l’any 2017, l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música Pere Burés participa de la temporada d’espectacles del Celler contribuint a la tasca de promoció i foment de l’activitat musical que realitza el centre, i projectant el treball que fa la seva comunitat educativa al llarg del curs. En la represa de l’activitat i de la possibilitat de recuperar l’experiència en directe, l’orquestra torna al Celler amb un programa de música del barroc.

Les entrades es podran recollir a partir d'una hora abans de l'espectacle. Aforament limitat.

   

Diumenge 21 de març, 12 h
La Caputxeta Vermella i el follet
Museu Municipal Castell (MMUC) (c. Castell, 35)

La històrica companyia de titelles Sebastià Vergés adapta el conte tradicional de la Caputxeta Vermella per oferir-ne una versió actualitzada i divertida que convida al públic a participar de les aventures i petites dissorts de la Caputxeta. No hi faltaran el llop –Joanot– ni un follet, que en aquest conte és ecologista.

Activitat recomanada per a famílies amb infants entre 3 i 12 anys.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

       

Diumenge 21 de març, 12 h
Pintem amb vi (sense alcohol) i reciclem taps de suro?
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Crearem el nostre gotim de raïm reciclant taps de suro i pintant-lo amb vi, dibuixarem pàmpols de vinya per pintar-los també amb vi, farem un petit passeig per les vinyes de la Denominació d’Origen de Catalunya a través d’una curta projecció (4 minuts), cortesia de l’Institut Català del Vi (INCAVI), i explicarem com s’obté el vi amb la projecció del conte “El Vi”.

Activitat recomanada per a famílies amb infants de 6 a 13 anys; els més petits també podran realitzar l’activitat ajudats del seu acompanyant adult.

És recomanable portar una bata o roba que es pugui embrutar.

Per evitar contagis, el material emprat serà d’ús individual i no es compartirà.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

     

Diumenge 21 de març, 12 h
Visita guiada a El Celler
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Recorregut pels diferents espais d’aquest emblemàtic equipament municipal de passat vinícola que l’any 2013 va reobrir les seves portes després d’una acurada rehabilitació per a l’ús cultural. Durant la visita d'aquest edifici modernista, el visitant podrà conèixer la figura de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, un gran especialista en construccions agràries, algunes reconegudes com a catedrals del vi.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

     

Diumenge 21 de març, 12.30 h
Oriol Vallès Quartet.  8è Cicle de Jazz
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

El jazz d’Oriol Vallès es caracteritza per ser un jazz enèrgic i amb una improvisació arriscada. El trompetista torna a l’Ateneu per presentar el seu darrer treball, More changes, que és una adaptació envers la resistència, un posicionament envers la reacció. En un moment de cicles crítics, es planteja com a inevitable aquest pensament binari on cedir i obeir no té retorn. Davant l’altra trampa que ofega -treball i oci- s’han de contemplar escletxes temporals per omplir un espai ni banal ni productiu.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

Hi col·labora: Associació Jazz Rubí

       

Diumenge 21 de març, 18.30 h
Un dia qualsevol
Teatre Municipal La Sala (c. Cervantes, 126)

Té setanta-set anys i es diu Marta —o, com a mínim, així li han dit fins ara—, però ella sempre s’ha volgut dir Solange. Aprofitant que el seu marit acaba de morir i ha hagut de traslladar-se a la residència Bon Repòs, ha decidit canviar-se el nom. Solange és molt més elegant.

A la residència hi coneixerà l’Ernest i el Mateu, dos avis que malauradament s’han acostumat a avorrir-se i discutir passadís amunt, passadís avall. La influència de la Solange i les seves ganes de viure en l’apatia dels dos amics acabarà provocant un munt de situacions absurdes i divertides que complicaran, i de quina manera, la vida de la Rosa, la directora de la residència. Com diu un dels personatges: «La vida és massa curta per viure només cent anys».

Direcció: Oriol Tarrasón

Amb Annabel Castan, Imma Colomer, Pep Ferrer i Quimet Pla.

Cia. Les Antonietes Teatre

Preu: 15 € | 11,25 €

Reserva d’entrades.

       

Dilluns 22 de març, 19 h
Les tendències del color. Conversa amb Pere Ortega
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Com s’elaboren les gammes del color i les tendències que influeixen molts dels nostres àmbits quotidians en períodes de temps determinats? El color i el fet cromàtic són variables essencials del disseny. Les seves tendències i connotacions tenen molt a veure amb el temps i l’entorn social i cultural, així com amb la seva visió de mercat. En concret, veurem com aquestes tendències s’apliquen a l’arquitectura d’interiors a través d’exemples recents d’obra pròpia.

Conversa amb Pere Ortega Andreu, arquitecte de Saestaestudi i membre de Colour Community, col·lectiu professional multidisciplinari dedicat a l’estudi global del color i la matèria.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

       

Dimarts 23 de març, 18.30 h
Psicologia social urbana. Xerrada amb Andrés Di Masso i Sergi Valera
En línia

L’espai públic s’ha d’entendre com un conjunt de contextos físics, relacionals, temporals i simbòlics. Com és l’espai, quin és el mobiliari urbà, quins serveis es presenten, quines dinàmiques es donen a nivell de barri o de ciutat, així com quin és el perfil de les persones que ho habiten són algunes de les qüestions que construeixen socialment l’espai públic, configuren els seus valors, mites o tradicions en un context determinat, i determinen les restriccions o possibilitats de les interaccions que s’hi duen a terme.

Xerrada amb els professors Andrés Di Masso i Sergi Valera. Andrés Di Masso és doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB), professor del seu Departament de Psicologia Social i membre del Grip de Recerca Consolidat en Psicologia Social, Ambiental i Organitzacional i del Grup d’Estudis en Psicologia Cultural, Comunitària i Política adscrits a la UB. Sergi Valera és també doctor en Psicologia i Màster en Intervenció Ambiental per la UB, professor del Departament de Piscologia Social i Quantitativa a la UB, membre del Grup d’Investigació PsicoSAO (Grup d’Investigació en Psicologia Social, Ambiental i Organitzacional), i docent en diversos programes de màster i doctorat en psicologia, arquitectura i disseny urbà.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

Les persones inscrites rebran un enllaç per accedir a la formació uns dies abans del seu inici.

   

Dimarts 23 de març, 18.30 h
Taller de teatre comunitari
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5)

El punt de partida dels tallers serà experimentar amb les diferents arts escèniques (teatre, dansa, música i arts visuals) en una creació teatral comunitària en torn a temes proposats pels mateixos participants. El taller prendrà la forma de laboratori de recerca amb tècniques de fàcil adaptabilitat a les característiques del grup, de manera que sempre suposin un aprenentatge constructiu i enriquidor.

A càrrec de Creactiva Educadors.

Activitat recomanada per a persones a partir dels 12 anys.

Aforament limitat.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a través del telèfon 93 699 84 53 o del correu electrònic b.rubi.mmt@diba.cat.

   

Dimarts 23 de març, durant la tarda
Animal Art
Pl. Nova Estació

Els grups dels tallers d’expressió artística de l’Escola d’Art i Disseny (edRa) decoraran un dels murs de la plaça de la Nova Estació amb un collage elaborat a partir dels dibuixos dels grups de primària de les escoles Mossèn Cinto Verdaguer, Pau Casals i Ca n’Alzamora. La paret s'omplirà de dibuixos d’animals a color sobre paper que configuraran un mural de gran format.

    

Dimecres 24 de març, 14 h
Com utilitzar els colors per atraure, captar i vendre més?
En línia

Els colors que trobem als punts de venda tenen una gran repercussió en la decisió de compra. En aquesta formació, Sandra Cordone (Acierta Consulting) et donarà les claus per usar els colors de forma òptima per augmentar les vendes del teu negoci.

Formació adreçada a comerciants de la ciutat.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.

Les persones inscrites rebran un enllaç per accedir a la formació uns dies abans del seu inici.

   

Dimecres 24 de març, de 17 a 20 h
Dimecres Manetes
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

El Dimecres Manetes és un servei basat en el concepte dels Cafè Repair estesos per tota Europa. El seu objectiu és promoure la cultura de la reparació i del manteniment de petits estris elèctrics i electrònics, i així evitar que aquests objectes esdevinguin residus abans d’hora.

Porta qualsevol petit electrodomèstic o aparell electrònic que tinguis espatllat (impressores, ordinadors, telèfons mòbils, afaitadores, televisors, depiladores, aspiradors, torradores, planxes, radios, batedores...) i l’intentarem reparar i evitar que es converteixi en un residu abans d’hora. No cal que disposis d’eines ni saber-ne gaire: tindràs l’assessorament d’un professional i eines per fer-ho!

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.

        

Dimecres 24 de març, 18 h
L’hora del conte: Oh! Aigua!
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5)

Aquesta és la història d’un pesacador i d’un mar... de plàstic! L’Esteve Pescallunes volia anar a pescar, però... l’aigua del mar sembla que s’ha esfumat! Desesperat, explica a qui el vulgui escoltar, les coses boniques que ha après del mar i, amb l’ajuda dels nens i nenes, potser el podrà retrobar.

A càrrec de Laberta Delpoblet

Activitat recomanada per a famílies amb infants entre 1 i 4 anys.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a través del telèfon 93 699 84 53 o del correu electrònic b.rubi.mmt@diba.cat.

      

Dimecres 24 de març, 18 h
Visibilitat Trans
Espai Jove Torre Bassas (c. Sabadell, 18)

RubíJove organitza una tarda de cinema a la fresca i una sessió de debat al voltant de la temàtica trans amb l’objectiu de donar visibilitat a allò que no és visible.

Activitat recomanada per a persones entre 12 i 29 anys.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

   

Dimecres 24 de març, a les 18 h
Ruta de l'Street Art
Punt de trobada: Espai Jove Torre Bassas (c. Sabadell, 18)

Recorregut guiat per les principals obres d'art urbà distribuïdes arreu de la ciutat.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

      

Dijous 25 de març, 11 h
Ruta de l'Street Art amb el Consell de la Gent Gran
Punt de trobada: c. Prim, 33-35

Recorregut guiat dels consellers i conselleres del Consell de la Gent Gran per algunes de les obres d'art urbà distribuïdes arreu de la ciutat.

      

Dijous 25 de març, 17.30 h
Guillermina. Conversa amb Aída Bueno i Tania Adam
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Dia Internacional de les Dones i Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial.

Guillermina, un home blanc recorda amb gran afecte la minyona negra que el va criar a Cuba durant els anys quaranta. La tendresa de les seves paraules indica una proximitat que, malgrat tot, no esborra la duresa de la seva condició de subalterna i mostra com el colonialisme també es desenvolupa en l’àmbit de la intimitat. Pot l’afecte evitar el prejudici? La discriminació racial s’imposa fins i tot en les relacions humanes més properes?

L’acte s’iniciarà amb la projecció del curtmetratge Guillermina, i tot seguit s’obrirà una tertúlia amb la participació de l’autora, l’antropòloga i documentalista Aída Bueno, de la periodista especialitzada en diàspores i músiques africanes Tania Adam, així com de quatre conciutadans representants de l’experiència migratòria, de l’acollida i de la lluita envers la discriminació racial a la ciutat: Diatou Badiane, presidenta de l’Associació de Mandegane de Rubí; Aissatou Konte, presidenta de la Associación de Mujeres Africanas (AMA) en Rubí per a l’Erradicació de la Mutilació Genital Femenina i responsable d’activitats de l’Associació Catalana-Senegalesa per la Cooperació i la Promoció Social i Cultural de Rubí (ACSPROSC); Mamadou Fall, membre de l’associació veïnal de Les Torres i voluntari als horts municipals de Cova Solera amb la cooperativa L’Ortiga; i Mohamed Said el Jaoujat, activista antiracista decolonial, membre impulsor de diversos projectes a la ciutat com Ecobòdum, l’Associació Rubí Sociocultural Integració (ARSI), el Sindicat de Lloguer, així com responsable de la dinamització del projecte de la Sala Neus Català

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

       

Dijous 25 de març, 19 h
Personatges de la història de Rubí: Narcís Menard
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

Narcís Menard és un personatge històric de la ciutat que ha contribuït a fer-la crèixer. És considerat el pare de la industrialització de Rubí, ja que va construir dues fàbriques (la Pelleria i el Vapor Vell), i va participar com a soci en dues més entre 1833 i 1855. A partir del seu relat i itinerari vital, la seva biografia i el seu context històric ens ajudarà a aprendre, comprendre i estimar la ciutat.

A càrrec d’Eduard Puigventós, historiador.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

   

Dijous 25 de març, 9.30 h
Emprendre amb èxit i orientats al mercat
En línia

Formació adreçada a persones emprenedores, empreses, pimes, professionals, autònoms/es o persones interessades en el suport a emprenedors/es i empreses per tenir èxit orientant el negoci, obtenir idees de negoci per créixer en els mercats actuals, entendre què s’ha de treballar per estar orientat al mercat, identificar les parts d’un model de negoci orientat al client i d’obtenir eines per millorar la idea de negoci.

A càrrec de Carlos Jordana / Merk2

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia

Ho organitza: Ajuntament de Rubí i Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Amb el suport de: Diputació de Barcelona.

   

Divendres 26 de març, 16.45 h
AraArt
Escola Montessori (c. Monturiol, s/n)

Pintura mural al pati de l’Escola Montessori amb temàtica proposada per l’alumnat de la pròpia escola, i dissenyada pels alumnes de visual i plàstica de l’Institut Duc de Montblanc amb la supervisió de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa). Aquesta activitat forma part del programa AraArt del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, un programa d’innovació pedagògica amb la finalitat de fomentar i fer valer projectes artístics que es porten a terme en el si de centres educatius en col·laboració amb institucions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant

Hi col·laboren: Escola Montessori de Rubí, Institut Duc de Montblanc, Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa), i Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

   

Divendres 26 de març, 18 h
Memòria i vinyetes. El còmic com a eina de memòria
En línia

Presentació del llibre Memoria y viñetas. La memòria històrica en el aula a través del còmic, un anàlisi del període comprés entre la Segona Guerra Mundial fins la Transició a partir d’alguns dels còmics més rellevants dels darrers anys, una obra concebuda com a eina del professorat d’Història que vulgui introduir l’ús del còmic en les seves classes, així com també per aquelles persones interessades en l’estudi i la investigació sobre aquest gènere literari.

Conversa amb el coordinador del llibre, David Fernández de Arriba i Enric Garriga, president de l’Amical de Mathausen. David Fernández és professor de ciències socials a secundària, i de l’assignatura “Història i còmic” al Màster d’Educació i Còmic de la Universitat de València (UV). Enric Garriga és representant espanyol al Comité Internacional de Buchenwald, i activista veterà dels moviments ecologistes, pacifistes i antimilitaristes.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

Les persones inscrites rebran un enllaç per accedir a la formació uns dies abans del seu inici.

       

Divendres 26 de març, 19 h
El Documental del Mes: The Letter
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

Dia Internacional de les Dones i Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial.

Què faries si acusessin a la teva àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però avui en dia, a Kènia, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l'Edat Mitjana. Aquest és un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’un jove, Karisa, demostra com la resistència a l’avarícia és possible i on el cos fràgil de l’àvia amaga un poder femení indestructible.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

   

Divendres 26 de març, 19 h
Taula rodona Street Art en femení
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

         

Divendres 26 de març, 20.30 h
Dia Mundial del Teatre
Teatre Municipal La Sala (c. Cervantes, 126)

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del teatre, una iniciativa promoguda des del 1961 per l’Institut Internacional del Teatre (ITI), organisme associat a la UNESCO. Per commemorar-lo, el Teatre Municipal La Sala acull píndoles escèniques d’accés gratuït.

Reserva d’entrades a la taquilla del teatre, els dijous i divendres de 17 a 20 h.

  

Divendres 26 de març, 20.30 h
EnvelaRts: Sr. Chen
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

El rubinenc Sr. Chen ha demostrat ser un artista total capaç d’escriure, produir, crear nous sons i cantar, amb un gran ventall de registres i estils, i a més, ser un dels productors més destacats de Catalunya amb un recorregut de més de quinze anys des dels seus inicis a l’estimat segell DelPalo Records, compartint el seu talent amb artistes com Izah, Toteking, Lildami i Emotional G, entre d’altres.

4ever Domingo (2020), el seu segon treball en solitari, neix en plena quarantena com una manera de fugir d’un etern diumenge, una crònica singular de 29 temes de flux emocional ple de col·laboracions. Aquest 2021 arriba Cómo no hacer un trío, un treball íntim i personal on el músic es trenca en un mosaic de dualitats i polaritzacions, explorant temes com el desig, la infidelitat i l’amor incondicional.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

    

Dissabte 27 de març, 8.30 h
AraArt
Escola Montessori (c. Monturiol, s/n)

Pintura mural al pati de l’Escola Montessori amb temàtica proposada per l’alumnat de la pròpia escola, i dissenyada pels alumnes de visual i plàstica de l’Institut Duc de Montblanc amb la supervisió de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa). Aquesta activitat forma part del programa AraArt del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, un programa d’innovació pedagògica amb la finalitat de fomentar i fer valer projectes artístics que es porten a terme en el si de centres educatius en col·laboració amb institucions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant

Hi col·laboren: Escola Montessori de Rubí, Institut Duc de Montblanc, Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa), i Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

     

Dissabte 27 de març, 11 h
Jocs d’escultura
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5)

En aquest taller coneixerem i experimentarem amb alguns dels principis bàsics de l’escultura: el pas de la bidimensionalitat a la tercera dimensió; el treball amb la forma, el volum i l’espai; i el joc amb els buits i els punts de vista. Per fer-ho, treballarem amb materials senzills com el paper i el cartró i jugarem a donar-los forma en l’espai.

A càrrec de Catàrtic

Activitat recomanada per a famílies amb infants entre 6 i 11 anys.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a través del telèfon 93 699 84 53 o del correu electrònic b.rubi.mmt@diba.cat. Aforament limitat.

      

Dissabte 27 de març, 11 i 12 h
Cicle de Música per a la petita infància. Els sons de la primavera
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

Acompanya'ns en un nou taller de música en família relacionat amb els sons de la primavera. A través de peces de música clàssica i amb diferents materials, viurem com els compositors han descrit la natura a través dels instruments. 

Activitat recomanada per a famílies amb infants entre 0 i 5 anys.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

     

Dissabte 27 de març, 18.30 h
El color i la fotografia. Conversa amb Carles Mercader i Enric Montes
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

El fotògraf Enric Montes i Carles Mercader, director del Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, ens parlaran de les primeres reticències de la fotografia vers el color, i l’eclosió final d’aquest a la història del llenguatge fotogràfic. A continuació, repassarem l’obra personal d’Enric Montes i el tractament del color dins l’univers poètic de les seves fotografies.

Enric Montes (Barcelona, 1969), és docent de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i de diversos centres docents des de l’any 1997, i des del 1993 exposa regularment la seva obra a diferents galeries i festivals de Catalunya. És editor dels seus propis llibres de fotografia, que en l’actualitat formen part de l’exposició col·lectiva Libros que son fotos, fotos que són libros (2014) en el Museu d’Art Reina Sofía.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

     

Dissabte 27 de març, 19.30 h
Manual de supervivència. Homenatge a Boris Vian
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

Tan important pel que va representar com pel que va crear, Boris Vian, poeta, dramaturg, novel·lista, cantautor, especialista en jazz, a través de la seva ironia i alhora del seu tarannà provocador respecte a les institucions franceses i la societat benestant en general, va ser tot un referent. Fins i tot per a nosaltres, on és ben conegut en narrativa però molt poc en poesia, pràcticament inexistent en català i que volem mostrar amb VIAN. Manual de supervivència, pràcticament com a primícia.

Amb Ll. A. Baulenas, Pau Mainé i la col·laboració de Gemma Julià

Reserva d'entrades.  

   

Dissabte 27 de març, 20 h
EnvelaRts: Linotip
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Linotip neix a Rubí l’any 2017 de la mà de Martí V. Baladoch. Amb influències d’artistes com Bon Iver, Sufjan Stevens, McEnroe o Pau Vallvé, la seva música divaga entre el pop i el folk més íntim, amb una acurada delicadesa en la part visual i estètica. Destaca el seu treball audiovisual amb diferents artistes per projectar en videoclips aquella subjectivitat que no queda al descobert a les cançons.

L’any 2017 publica el primer EP Un silenci que intuïa, al qual seguiran els treballs Quants cops (2018), Cuando las canciones golpean mi cabeza (2020), El viaje (2020) i Quizá lo he hecho ya (2020). En els pròxims mesos veurà la llum un nou EP, que reunirà quatre noves cançons composades en l’últim any i mig i gravades durant aquest últim estiu.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.        

    

Diumenge 28 de març, 18.30 h
Les emocions i el seu color. Conversa amb María Palacín i Elena Sorribes
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Conversa amb la professora María Palacín, doctora en Psicologia i llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació a la Universitat de Barcelona (UB), directora del Màster d’Autolideratge i Conducció de Grups de la UB, coordinadora de l’Àrea de Psicologia dels Grups i especialista en tècniques d’intervenció grupal; i amb Elena Sorribes, professora associada del Departament de Psicologia Social de la UB i coordinadora del Màster Autolideratge i Conducció de Grups de la UB.

Xerrada interactiva i dinàmica en què es reflexionarà sobre com els colors i les emocions influeixen en la forma que ens relacionem, i com a través del coneixement de les emocions i dels seus colors podem construir grups diversos i enriquidors.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

   

Del 12 al 24 de març
Les aventures de Pinotxo
Pl. Constitució, 11

Al març de 2020, l’artista local Urih, de l’entitat rubinenca Petados Crew, va enllestir una obra d’art urbà inspirada en el conte de la Caputxeta Vermella a la plaça de la Constitució. Aquest projecte mural continua ara amb una nova obra inspirada en Les aventures de Pinotxo, una de les novel·les més traduïdes i reconegudes pels infants arreu del món. Totes dues intervencions formen part del compromís de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància, un reconeixement del Comitè Espanyol d’Unicef a les ciutats que aposten per integrar el disseny de polítiques públiques eficaces basades en la Convenció sobre els Drets dels Infants, promocionar la participació infantil i impulsar aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell local. 

       

Del 22 al 26 de març
Camí de COLOR
Accés al Complex Cultural Escardívol

L’Escola d’Art i Disseny (edRa) intervé en el perímetre de la zona d’accés al Complex Cultural Escardívol amb una pintura mural inspirada en els patrons i la gamma de tonalitats de COLOR, desenvolupada pel propi centre. Una acció amb la intenció de decorar, embellir i millorar un espai urbà fins ara poc atractiu però molt transitat per la ciutadania, ja que dona accés a diferents centres educatius, és una zona de pas entre l'Ajuntament i l'aparcament de l'Escardívol, i un espai de concentració de persones durant els grans esdeveniments de ciutat, com per exemple la Festa Major.

   

Del 22 al 26 de març, a les tardes
La nostra identitat
Pl. Centre Cívic del Pinar La Cruïlla

Joves del barri del Pinar dissenyaran i executaran conjuntament amb el Centre Obert Compartir, Rubí Jove als Barris i dos graffiters rubinencs, una intervenció artística a la plaça del Centre Cívic La Cruïlla.

Hi col·labora: Associació Compartir-Grup Social Marista

  

Del 22 al 26 de març
El color que em representa
Espai Jove Torre Bassas

Els joves usuaris i les joves usuàries de la Torre Bassas, col·lectius i entitats són convidats a dissenyar i omplir de vida i art algunes parets de les sales de l'equipament. Alguns estudis assenyalen el verd com el color que representa la joventut, però a Rubí Jove creuen que pot haver-hi tants colors com persones a la ciutat.

     

De la copa al pinzell
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

El Celler acull una mostra d’obres pintades amb vins catalans i d’arreu que, amb els seus colors, conviden els espectadors i espectadores a endinsar-se en una vinya màgica. Colors de vins joves, de reserves i de criances que volen fer gaudir de l’art del vi, aquest cop, en una làmina de paper.

Fins al 2 de maig.

Dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Diumenges i festius d’11 a 14 h.

      

Víctor Mateo. Obra pictòrica
Espai Expositiu Aula Cultural (av. Barcelona, 84)

L'artista Víctor Mateo (Tànger, 1945) pertany a aquesta classe de pintors per als quals la pintura, per si mateixa, esdevé una font inesgotable de noves introspeccions. Hereu de la tradició de l'expressionisme abstracte, l'abstracció gestual que practica, sense cap referència a imatges figuratives, es caracteritza per expressar, sense límits les preocupacions més vivencials. Fidel als principis bàsics del llenguatge no representatiu, la seva pintura se submergeix en la mateixa essència.

En l'obra que ara presenta en aquesta exposició, reivindica els seus trets més característics –traç, matèria, textures, color i espais– que ens situen en el moment de la creació. Una obra que ens fa reviure l'instant màgic, fugaç i breu de la consolidació dels fluxos emotius i de la materialització de les descàrregues vivencials.

Fins al 9 de maig.

Dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius d’11 a 14 h

      

Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda
Museu Municipal Castell (MMUC) (c. Castell, 35)

La trajectòria de Pere Català i Pic, un dels exponents més importants de la fotografia catalana, ens permet explicar la quotidianitat de l'ofici i alhora seguir de primera mà la història de Catalunya des de la perspectiva d'un intel·lectual, d'un self-made man. Català Pic és conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell Aixafem el feixisme, però també va treballar en un banc, va ser aprenent, pintor i retratista, pare, activista de la pàtria petita, fototècnic publicitari, articulista i professor del Seminari de Publicitat, creador del Comissariat de Propaganda i cap d'edicions, literat sense publicacions, fotògraf industrial i artístic, calçotaire, alguerista, sardanista, viatger incansable i, sobretot, amic dels amics.

Fins al 16 de maig.

De dijous a diumenge i festius d’11 a 14 h.

De dimarts a dissabte de 16 a 20 h.

   

Explora el món del color a la Biblioteca
Biblioteca Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5)

Coincidint amb la COLOR Week, la Biblioteca exposa un recull documental i audiovisual sobre el color en la seva vessant artística, pedagògica i terapèutica.

 

Tota la informació completa de la COLOR Week la trobareu al web municipal. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.