L’accés a l’habitatge. El pla local d’habitatge de Rubí

"A Rubí, es retarda l'edat de l'emancipació i augmenten les famílies que comparteixen l'habitatge", explica Ànnia García, regidora d'Habitatge

A Rubí, tenim més de mil sol·licituds d'ajudes al pagament del lloguer i prop d'un 12% d'aquestes són de persones de més de 65 anys (2019).

A Rubí, el 43% de la població té rendes inferiors a 2,26 vegades l'IRSC.

A Rubí, des de l'any 2015, el nombre mitjà de persones per habitatge principal, lluny de disminuir, ha anat augmentant fins a una mitjana de 2,8 persones per llar en l'actualitat. Es retarda l'edat de l'emancipació i augmenten les famílies que comparteixen l'habitatge.

A Rubí, hi ha uns 1.500 immobles buits, que no es reparteixen de forma uniforme per la ciutat. La Zona Nord, Ca n'Oriol i el centre són els tres barris que acumulen més percentatge. Un 80% són propietat de grans tenidors, que fins fa uns mesos eren majoritàriament entitats financeres, per aquest ordre, BBVA, SAREB, CAIXABANK, BANCO SANTANDER i BANKIA. Els darrers mesos han venut gran part de la seva cartera immobiliària a diferents fons d'inversió.

El grup poblacional que més creixerà serà el de la gent gran, major de 65 anys, que passaria del 15,6% de l'any 2018, al 21,6% l'any 2033. L'envelliment poblacional, especialment a partir de l'edat de 75 anys, serà un fenomen amb prominència de les dones.

Totes aquestes dades i moltes més es poden trobar entre les quasi 300 pàgines que té el Pla local d'habitatge de Rubí (PLH) i són imprescindibles per conèixer com hem d'afrontar una de les principals preocupacions de la nostra ciutadania: l'accés a l'habitatge.

El PLH, que recentment hem presentat a la Mesa pel Dret a l'Habitatge i que aviat portarem a Ple per a la seva aprovació inicial, és el resultat d'acomplir un dels primers compromisos de l'acord de govern en matèria d'habitatge i, alhora, tanca un cicle que vam iniciar l'abril de 2018 portant a plenari la moció on demanàvem que Rubí disposés d'un Pla local d'habitatge i, conseqüentment, una política d'habitatge molt més potent.

Ara ens tocarà crear moltes complicitats per acomplir els objectius i propostes que hi consten. Complicitats amb tots els actors que hi intervenen: administracions, propietaris, grans tenidors, organitzacions socials, professionals del sector immobiliari, tercer sector i amb el conjunt de la ciutadania.

Complicitats per assolir un objectiu bàsic per la dignitat de tota persona i un dret que com administració hem de garantir: disposar d'un habitatge en condicions de poder-hi viure; aconseguir a la ciutat un 15% d'habitatges amb algun tipus de protecció pública.

Celebro el treball de tota la gent que ha fet possible el pla, de la gent que ha participat en algun taller o ha contestat l'enquesta, dels equips tècnics, de les entitats. Mantenim el compromís de seguir treballant per fer possibles els objectius que són de totes.
 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.