El comerç de proximitat, un valor afegit

"Cal implicar-nos i fer les compres al comerç de Rubí, a la nostra ciutat", opina Sandra Casas, regidora d'ERC Rubí

Tanqueu els ulls... Us podeu imaginar per un moment un poble o una ciutat sense botigues, uns carrers amb persianes baixades, sense el moviment de persones entrant i sortint dels diferents establiments, amb els vespres il·luminats pels fanals dels carrers sense la llum dels aparadors i de les botigues del barri que ens donen llum, color i escalf? Molt trist, veritat? Jo ni puc ni vull tenir aquesta imatge desangelada i trista rondant pel meu cap.

Entro a la botiga de roba de la Montse, que em saluda amb un bon dia rialler, m’ajuda a trobar aquells pantalons que segur em queden fantàstics i el jersei que fa joc i que estic segura que m’agradarà. Em deixa tocar i remenar, triar i emprovar-me... I, molt important, m’aconsella. Per tant, és la meva consellera, consultora, experta. La Montse és botiguera de la meva ciutat, em coneix i sap els meus gustos, i em fa única l’experiència d’anar a comprar. Aquest tracte personalitzat no té preu. Aquesta feina tan difícil i tan ben feta que fan els botiguers no la podem perdre. El comerç és un dels eixos principals de qualsevol poble i ciutat, ja que dóna feina, riquesa i qualitat de vida. El comerç del nostre carrer, del nostre barri, de la nostra ciutat o poble també ajuda a la relació entre les persones i al tracte humà.

Cal implicar-nos i fer les compres al comerç de Rubí, a la nostra ciutat. Tot evoluciona, però el valor afegit d’anar a una botiga i que la Montse, el Miquel o l’Encarna et puguin ajudar i et facilitin les teves compres, no te’l proporciona un clic a un dispositiu mòbil o un ordinador, on la interacció és freda, com qualsevol relació d’home i màquina. La vida que tots portem, atrafegada, certament estressant, no ens hauria d’implicar una renúncia a l’experiència d’anar de botigues com hem fet sempre. Hem de poder trobar un moment en què passejar per la nostra ciutat, descobrir botigues i gaudir de les nostres compres de Nadal i de les diferents activitats que organitzen les associacions de comerciants de Rubí sigui possible. Són dates molt senyalades pel petit comerç i és el millor moment per invertir en el present i futur del nostre teixit comercial.

Defensem el comerç de proximitat!!! No vull la meva ciutat amb les persianes baixades!!!!!