Esquerra protagonista

"Unides Podem i PSOE van aprovar el mes d'agost un xantatge en tota regla i un espoli encobert a tots els ajuntaments de l'Estat", opina Xavier Corbera, portaveu d'Esquerra Rubí

La setmana passada va ser intensa i vam aconseguir exemplificar amb fets la utilitat del Republicanisme. Ser útils a la gent i explicar la importància d'eines d'Estat per respondre a les necessitats estructurals són part dels nostres objectius.

Llei que regula els lloguers. La consellera de Justícia, Esther Capella d'Esquerra, ha encapçalat discretament la redacció i negociació d'aquesta llei que permetrà posar fre als preus de lloguer cada cop més desorbitats i que afecten milers i milers de persones. Qui s'hi oposa? PP, C's i PSOE. Partits amb una clara voluntat de mantenir el poder central i el règim del 78.

Els diners es queden als ajuntaments. Unides Podem i PSOE van aprovar el mes d'agost un xantatge en tota regla i un espoli encobert a tots els ajuntaments de l'Estat. Qui donés de manera voluntària el seu superàvit acumulat des del 2013 podria rebre un contra finançament irrisori i sense garanties de ser retornat. Esquerra ja va avisar que cap ajuntament governat per ERC donaria ni un sol cèntim, defensant que els diners s'han de quedar als municipis.
PSOE i Unidas Podemos han preferit arreu, i també a Rubí, pensar en l'Estat central abans que en els seus conciutadans. Però afortunadament i a causa de la pressió, bàsicament d'Esquerra, no han tingut la majoria parlamentària per tirar-ho endavant.

Aquests dos exemples posen de manifest quina és la importància que la gent d'Esquerra, amb vocació de servei públic, de gestió transparent i que s'estima cada racó del país pugui encapçalar els ajuntaments de pobles i ciutats i el govern de Catalunya. I com de perillós que és per l'statu quo que sigui així.

Ni PSC, ni Podem, ni els Comuns, ni Juntsxcat han mogut un dit. De fet, el pacte de la Diputació ha fet que tots ells es mostressin en contra d'aquestes dues mesures. Només la pressió popular ha fet moure fitxa en un d'ells a l'últim segon.

Quan la setmana passada Esquerra, a mans de l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira, feia la presentació del seu llibre "Tornarem a vèncer" justament s'explicava la necessitat de servir a la gent d'aquest país per oferir una vida molt millor. I això no ho podrem fer sense aquestes eines d'Estat.

Defensar la democràcia i la capacitat de decidir afecta directament a les butxaques de tots i totes. Més capacitat de decisió, millor servei a la gent, més República, més prosperitat.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.