Un pressupost amb poca visió de futur

"Desitgem l’encert de l’equip de govern, però tenim l’experiència de les diverses obres que s’eternitzen", opina Robert Masalias, regidor d'Esquerra Rubí

En el Ple extraordinari del passat 3 de desembre es van aprovar els Pressupostos de la ciutat del 2021. Es tracta d’uns pressupostos extraordinaris donat el moment extraordinari que vivim, per l’afectació de la Covid-19.

Les xifres passen dels 83 milions del 2020 als gairebé 98 milions, més un crèdit de 18,5 milions per a finançar inversions extraordinàries, i hi inclouen els romanents (estalvis) acumulats per l’Ajuntament al llarg dels anys.

Aquest augment tan important ha estat possible gràcies a la insistència dels partits que van donar suport a la moció de censura, principalment ERC com a grup majoritari. El govern PSOE-PSC-PODEMOS volia fer-se seus els romanents dels ajuntaments (recordem-ho: estalvis dels ciutadans) i gestionar-los, en comptes de deixar la gestió als consistoris, que són els que coneixen les necessitats dels seus ciutadans. A més, ERC va aconseguir la suspensió de la regla de la despesa i dels objectius d’estabilitat pressupostària, que era indispensable per poder disposar dels ingressos per part dels consistoris que estan sanejats financerament, com és el cas del de Rubí.

En un dels capítols més roent i urgent que té la nostra ciutat com és el sector comercial, ERC va fer una sèrie d’aportacions per a millorar el pressupost que no s’han tingut en compte i creiem que és un error perquè significaven una aposta decidida per a ajudar al comerç rubinenc, com sempre ha fet ERC, des que vam gestionar aquesta àrea quan formàvem part del govern. La partida d’ajuts a la promoció del comerç és fins i tot menor que altres anys, malgrat que la situació dels nostres comerciants és duríssima pel tancament que han hagut de patir per la situació epidemiològica.

Pel que fa als polígons industrials, recordem que el 40% dels treballadors de Rubí hi treballa, nosaltres apostem per una inversió extraordinària, ja que el seu estat és, en general, molt deficient. Les comunicacions dels polígons són deficients, especialment els que estan al sector oest de la riera que són clarament insuficients, amb unes infraestructures viàries antigues i desfasades per a l’actual volum de trànsit, i els altres també ofereixen un aspecte descuidat. Si volem atraure empreses capdavanteres amb alt valor afegit i exportadores, que donen estabilitat als treballadors, l’Ajuntament ha d’oferir polígons atractius, ben conservats, on es noti que les empreses estan en el centre de l’interès del consistori.

Ens congratulem que s’hagin atès les peticions d’ERC, fetes en la discussió del pressupost del 2020, pel que fa a l’increment en l’atenció de l’habitatge social i d’emergència, tal com establia el Pla Estratègic d’Habitatge de Rubí (2015-2019), que es va incomplir, amb una reducció importantíssima l’any 2020. Aquest és un tema molt i molt important, ja que influeix directament en el benestar de les rubinenques.

Una altra aposta del Grup Municipal d’ERC és el projecte de Smart City, que consisteix, entre d’altres en la implantació de reg intel·ligent, una App d’atenció al ciutadà, l’aplicació de la tecnologia en el control de les zones taronges o un pla de formació per als treballadors de l’ajuntament. Propostes que no s’han vist reflectides en el pressupost. De fet, el govern de la ciutat no ha volgut escoltar cap de les propostes de l’oposició.

Pel bé de la ciutat, desitgem l’encert de l’equip de govern, però tenim l’experiència de les diverses obres que s’eternitzen (obres del carrer Lourdes), treballs que no tiren endavant perquè les empreses renuncien als contractes (xemeneia de l’Escardívol) o bé projectes que no reflecteixen el que s’havia comunicat a la ciutadania (pont del carrer Sant Joan).

Per part del Grup Municipal d’ERC seguirem assenyalant els problemes de la nostra ciutat i, sobretot, fent propostes i donant solucions per a millorar la vida de les nostres conciutadanes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.