Rubí, ciutat (in)segura

"Les conseqüències del que passa avui a Rubí són fruit d’allò que no s’ha fet en els darrers anys", opina Xavier Corbera, portaveu d'ERC Rubí

No vull veure com a la meva ciutat es repeteixen notícies i imatges que podríem evitar. No es pot ni és bo defugir de les realitats. Les situacions més complexes s’han d’afrontar de cara i a Rubí hi ha una tossuda realitat des de fa força temps. La ciutat és un pol de conflictes i de sensació d’inseguretat. Reiniciem Rubí en tots els seus vessants, en termes de seguretat també.

He llegit, escoltat i vist vídeos que ens han passat els nostres veïns i veïnes de baralles al carrer, narco cases a les urbanitzacions amb assassinat relacionat, curses als polígons industrials, ocupacions problemàtiques, incendi de Cal Met Lleó, preocupació a Ca n’Alzamora amb les Torres Salduba amb xeringues trobades al camí cap a l’escola, o en algun patí d’alguna escola de Rubí, trencament de vidres i robatoris a vehicles, o de l’incivisme que corre lliurement per Rubí. I la darrera notícia, l’apunyalament d’un noi de 15 anys al costat del CAP Mútua Terrassa.

Existeix també un efecte crida cap a Rubí. Persones d’altres poblacions venen a la nostra ciutat per fer allò que no se’ls permet fer en altres poblacions perquè la sensació d’inseguretat dels veïns és directament proporcional a la sensació d’impunitat de qui té aquest tipus de comportament.

No es pot, ni s’ha d’assenyalar cap col·lectiu en concret. Les conseqüències del que passa avui a Rubí són fruit d’allò que no s’ha fet en els darrers anys. L’equip de govern actual està més pendent de la política d’aparador, de fer-se la foto i del túnel de llum que de treballar per tenir una ciutat de qualitat, amb actuacions silencioses i pensades a mitjà i llarg termini.

Fa temps que des d’Esquerra estem proposant actuacions i solucions des de la perspectiva republicana. Algunes que responen a la urgència actual i altres d’estructurals que el govern de Rubí, amb majoria absoluta, no vol escoltar.  En posaré alguns exemples:

  • Aplicació utilitzada a moltes ciutats de seguretat ciutadana M7 Citizien Segurity.
  • Xarxa d’equipaments municipals amb activitats per a tots els públics.
  • Dotació d’habitatge públic per a joves, gent gran i famílies en risc. La majoria d’actuacions policials tenen relació amb l’habitatge. En una entrevista amb l’alcalde de Salt ho vam explicar.
  • Compra d’habitatge a bancs i grans tenidors perquè l’ajuntament pugui actuar com a propietari en els casos de conflictivitat.
  • Acompanyament i seguiment dels joves no tutelats. Accés a activitats i formació.
  • Pla de barris per a la intermediació entre veïns.
  • Acords amb els veïns per la presència policial en escales conflictives.

El problema és complex i no es resol canviant-lo d’un barri a un altre. El problema es resol aplicant mesures d’urgència i, sobretot, treballant des de la base.

No vull defugir aquesta responsabilitat. Sabem que existeix un problema i també sabem com afrontar-lo.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.