Rubí i les quatre emergències

"La situació no és fàcil tampoc per autònoms i comerciants de la ciutat. Les ajudes han estat insuficients", opina Èric Zaldívar, Coordinador de Junts a Rubí

Rubí no escapa de dues de les emergències que afecten a tot al país després de la pandèmia, la crisi social i econòmica. Les dues, ben lligades, situen 5.681 persones a l’atur el mes d’abril i fa que més de 1.100 rubinencs i rubinenques hagin cobrat l’any 2020 la Renda Garantida de Ciutadania, la prestació que atorga la Generalitat per cobrir necessitats bàsiques.

La situació no és fàcil tampoc per autònoms i comerciants de la ciutat. Les ajudes han estat insuficients, de manera accentuada a Rubí, perquè mentre altres ajuntaments han fet diverses convocatòries d’ajudes directes, el nostre no ha posat tota la carn a la graella i només n’ha fet una. Una de les coses més tristes és veure persianes dels locals comercials abaixades i empreses que marxen de Rubí. El govern local ha d’intervenir amb celeritat, el teixit comercial i empresarial local és l’únic que pot fer reduir l’atur i fer que Rubí sigui una ciutat dinàmica.

 

Les altres dues emergències són característiques de la nostra ciutat. L’emergència sobre l’espai públic afecta a tot Rubí, és deficient i no està a l’alçada del nivell d’impostos que paguem. Rubí necessita un pla de xoc per refer voreres, asfalt i neteja, però també per revisar la il·luminació, crear nous espais verds i cuidar els parcs infantils. L’espai de tots quan és de qualitat permet la convivència des del respecte. La seguretat és un debat indefugible que darrerament he vist tractar de manera acomplexada.

Robatoris a vehicles i comerços, ocupacions il·legals de pisos i locals, tràfic de drogues i excessos de velocitat són habituals a la nostra ciutat. Cal ser intolerants amb aquestes pràctiques, intensificar la presència policial a peu de carrer i fer complir les normes, que avui dia són absents a Rubí.

Les quatre emergències es retroalimenten, i han de ser tractades com a tals, amb celeritat i inversió pública. Només així farem de Rubí una ciutat de primera.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.