Tancant etapes

"Per decisió personal, no formaré part de les llistes electorals d’En Comú Podem per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya", diu Marta Ribas

Amb la dissolució del Parlament de Catalunya els propers dies, tanco una etapa de 8 anys com a diputada a la cambra legislativa catalana. Per decisió personal, no formaré part de les llistes electorals d’En Comú Podem per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Han estat 8 anys intensos i molt complicats políticament al país... però ha estat un honor i una gran experiència personal. N’he après molt, de tants temes, de tantes situacions viscudes i de tanta gent... i tot plegat m’ha fet créixer, com a política i com a persona.

He tingut el plaer d’haver-me encarregat, durant aquests anys, de temes d’igualtat, d’infància, d’Afers Socials, de Salut, de defensa del món local, de control dels mitjans de comunicació públics... i d’haver intentat traslladar al Parlament reivindicacions de tot tipus, de Rubí i de la comarca.

Me’n vaig contenta per haver incidit, ni que sigui una mica, en millorar condicions de vida de la gent. A través del treball en lleis com la d’igualtat entre dones i homes, la d’eradicació de la LGTBIfòbia, la llei de la Renda Garantida de Ciutadania, els canvis fets a les lleis de la CCMA o la del CAC o la incidència feta també des del Parlament per a que a l’Estat es reguli l’eutanàsia. I del darrer any m’emporto la satisfacció d’haver deixat aprovada una llei per a garantir l’atenció de la salut bucodental des del sistema públic, o el treball per a que existeixi un projecte pilot de Casa dels Infants per a atendre els nens i nenes víctimes de violències sexuals, o un programa per a l’educació sexual i afectiva a totes les escoles i totes les etapes educatives. És només un petit resum de la molta i diversa feina feta en aquests anys.

Sigui com sigui deixo molts temes pendents dels que he treballat insistentment: no s’ha renovat els òrgans de govern de la CCMA, no s’ha arribat a aprovar un nou decret de llistes d’espera en la salut –tot i haver-lo treballat per dos cops amb el Govern-, no hem estat capaços de posar en marxa la comissió d’investigació sobre els casos d’abusos sexuals a infants en centres educatius, seguim sense llei electoral catalana i sense llei de Governs Locals, tot i haver-ho intentat reiteradament en aquests 8 anys, ni s’està aplicant cap mesura efectiva de reducció dels alts índexs de pobresa infantil al nostre país.  

Vull pensar que les properes eleccions seran un punt d’inflexió que permetin acabar amb el bloqueig polític dels darrers anys a Catalunya que tant de mal ha fet, en tants sentits. La ciutadania decidirà. Però des de la perspectiva privilegiada d’haver-ho estat vivint des del Parlament, sé que cal un canvi més que mai. Jo hi seguiré empenyent i col·laborant, ara des de la base.

No vull acabar sense agrair enormement el suport a tota aquella gent que m’ha fet confiança en aquests anys: a la gent d’ICV primer, amb qui vaig iniciar la meva trajectòria com a regidora a Rubí i després al Parlament, i darrerament a la gent de Catalunya En Comú i a la de Podem. I agraïment també als i les votants i als centenars de persones i col·lectius amb qui he treballat i col.laborat. Espero haver-vos representat com us mereixeu.

Sort i ànims als que seguireu representant-nos des del Parlament. Hi ha molta feina a fer i venen temps en que cal, més que mai, molta i BONA política.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.