Ser o tenir, aquesta és la qüestió...

"Els darrers titulars del pseudoperiodisme han complert el seu objectiu de reforçar estereotips sobre les malalties mentals", opina Andrea de Pablos, assessora d'En Comú Podem a Rubí

Malauradament la campanya de les eleccions autonòmiques a Madrid és una demostració (més) de la forma d'actuar del feixisme. Sí companyes i companys, si pensàveu que tot això era part dels llibres d'història, doncs, no.

Bona part d'aquesta "maquinària" feta servir per l'extrema dreta és la desinformació, manipulació mediàtica que hem de combatre cadascú des de les seves "trinxeres". En el meu cas en la defensa des de la salut mental.

Aquesta setmana hem presenciat un cas més de tergiversació de la realitat: la ministra d'indústria va rebre d'un home una carta amb un ganivet ensangonat en un clar atac feixista el qual (una vegada més) NO va ser condemnat ja que van dir: "és esquizofrènic".

El llenguatge sempre és el producte de la nostra ideologia i com tal la reflecteix: ningú ÉS esquizofrènic, tan sols esquizofrènia. No, no és el mateix ser que tenir.

Els darrers titulars del pseudoperiodisme han complert el seu objectiu de reforçar estereotips sobre les malalties mentals, deshumanitzar-les amb el seu afany de justificar una actitud feixista. I, aprofitant l'ocasió, posicionant-se sobre temes de salut mental.

 

Persones tertulianes que un dia són experts en la Covid-19 i a l'altre ho són en nanoenginyeria fan molt de mal. Tal com ahir es justificava al ple dos partits de la nostra ciutat (C’s i Veïns per Rubí) que no podien solidaritzar-se amb la ciutat d’Oviedo perquè està molt “lluny”. Es justifica un atac feixista recorrent a un diagnòstic i mirant cap a un altre cantó.

Que sapigueu que les persones amb un diagnòstic en salut mental fan vida “normal”, treballen, tenen cura de les seves famílies i decideixen a qui votar. Com també una persona que li falta una cama té una discapacitat i no és una discapacitada perquè pot fer moltes altres coses a pesar de la privació d’aquesta cama.


 

Hem de dir prou! Condemnem al feixisme. No ho normalitzem

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.