Ens tracten com a "tontets"

L'empresariat es nega a incrementar el Salari Mínim Interprofessional en trenta cèntims d'euro al dia per treballador, i a sobre una part del govern dit d'esquerres li fa cas, opina Josep Maria Pijuan

No hi ha moment del dia que a l'escoltar qualsevol òrgan de poder o mitjà de comunicació, ja sigui a través dels presentadors com de tertulians, ens estan insistint en la greu situació de crisi producte de la Covid-19.

M'he entretingut a fer quatre números, resulta que les persones ocupades a l'Estat espanyol són 19.176.900 persones, estudi de població activa (EPA), setembre 2020, que els parats són 3.722.900 persones EPA 2020 i les persones que estan en ERTE són 746.900, segons la web de la Moncloa, desembre 2020. Jo em pregunto on està la crisi tan aguda en aquests moments? És evident que tots aquests aturats són molts, per als que ho estan patint, però per desgràcia aquesta ha estat i és la dinàmica del capitalisme: tenir un exèrcit de parats disponible com hem tingut durant molts anys perquè és la seva política.

Amb tota la pandèmia existeix molt menys atur que el 2010, 11, 12, 13,14, etc. Com no hi ha contagis? Si resulta que tothom està treballant a les grans fàbriques. Això sí, cal reconèixer que qui està pagant és el sector de la restauració i turisme, en definitiva, el petit i mitjà comerç.

Mentrestant infectats i morts a dojo. Què diríem si cada dia s'estavellés un autocar o dos? Que buscaríem solucions, però no, aquí l'interès empresarial és superior a l'interès per la salut, i en molts casos els governs miren cap a un altre costat.

Perquè aquesta política del poder i dels mitjans de desinformar i tractar a la ciutadania com a "tontets" no té altra voluntat que la política de la por, la política de què anem molt malament, la política d'amagar, la política de la submissió de la classe treballadora, que ens quedem a casa en lloc de sortir al carrer a lluitar pels nostres drets.

 

Quan en aquests moments de pandèmia, estan sorgint els grans beneficis en la majoria de les empreses i hi ha hagut un increment de beneficis empresarials com no passava en molts anys i malgrat això l'empresariat es nega a incrementar el Salari Mínim Interprofessional en trenta cèntims d'euro al dia per treballador, i a sobre una part del govern dit d'esquerres li fa cas, i uns sindicats que no han dit ni assa ni bèstia, quina misèria humana, no ho podem permetre, cal revelar-se i denunciar aquesta situació, que ens deixin de menjar el "tarro" i exigir que ens deixen de tractar com a "tontets"

Porca misèria.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.