Robatoris a domicilis de la Zona Nord i Ca n'Oriol

Dos intents de robatori en un mateix domicili en menys de quinze dies

El dilluns 23 de setembre van entrar a robar en un pis de la Zona Nord de Rubí. Els lladres van portar-se un portàtil, diners en efectiu i van deixar els calaixos remenats. Segons veïns de la finca, el robatori es va produir durant el dia aprofitant que el propietari estava fora. Ja hi ha una denúncia interposada als Mossos d’Esquadra tot i que la sensació d’inseguretat, i el fet que es produís a plena llum del dia, provoca que altres propietaris de l’edifici es plantegin instal·lar-se alarmes.

El mateix li ha passat a la P., veïna del barri de Ca n’Oriol. Explica que li han intentat entrar a robar a casa dues vegades en menys de quinze dies durant el mes d’agost. Malgrat que cap dels dos robatoris es van consumar canviar el pany de la porta dues vegades li ha costat 800 euros.

La primera vegada, el 12 d’agost, els lladres van intentar accedir al pis introduint paper d’alumini en el bombí. És una tècnica que utilitzen els assaltadors per obtenir una còpia de la clau en el moment d’introduir-la i girar-la per obrir la porta.

 

Restes del paper d'alumini dins el bombí de la porta on han intentar robar dues vegades. FOTO: Cedida.

La segona vegada que van intentar a robar el mateix domicili va ser el 26 d’agost, trepanant directament la porta. La P. també confirma que els intents de robatori es van produir durant el dia, aprofitant que ella estava en el seu lloc de treball. Ha interposat denúncia als Mossos tot i que assegura que li han dit que el millor que pot fer és presentar una instància a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania perquè incrementin la seguretat a la zona.

La P. no s’instal·larà una alarma de seguretat i, aconsellada per la policia, col·locarà dos panys a la porta per posar-ho més difícil als lladres. Els veïns de la seva finca sí que es plantegen instal·lar càmeres de seguretat a la porteria per controlar les entrades de persones alienes.