7 consells perquè les mascotes passin un bon estiu

Els cops de calor i l'excés de sol poden ser molt perjudicials tant per als gats com per als gossos

Quan arriba l'estiu i les altes temperatures, tots i totes sabem què podem fer per tal d'alleujar els efectes de la calor en els nostres cossos. Però sabem com podem ajudar les nostres mascotes a no passar-ho tan malament? La majoria de passos a seguir són de sentit comú i s'assemblen força als que seguiríem per qualsevol humà. Aquí teniu un recull de 7 recomanacions perquè la calor no els afecti tant:

Hidratació

Igual que amb la majoria d'éssers vius, la hidratació és fonamental a l'hora de superar les altes temperatures de l'estiu. Tant per a gats com per a gossos és molt important que sempre tinguin un recipient amb aigua, a poder ser fresca, que sigui de fàcil accés per a ells. És important durant el dia anar revisant que no se l'hagin acabat i es quedin sense. Quan fa tanta calor, acostumen a beure diverses vegades.

Refugiar-los del sol

Com és normal, els gossos voldran sortir a passejar (i més si es tracta d'un de grans dimensions i molta energia). Tot i això, cal evitar les hores centrals del dia, quan el sol és més potent, ja que els pot donar un cop de calor i, a més, poden patir cremades als coixinets plantars. Hem de pensar que nosaltres duem calçat als peus i l'asfalt o la sorra no ens crema però que els gossos no duen aquesta protecció. Les millors hores per sortir a passejar o fer exercici amb el nostre gos és a primera del dia o a última del vespre.

En el cas dels gats (o dels gossos petits) podria ser que volguessin sortir a jugar a la terrassa o al pati de casa. En aquest cas, és important dotar aquests espais de generosa ombra per evitar també un possible cop de calor.

Al cotxe

Està totalment prohibit deixar un gos o un gat dins un cotxe amb les finestres tancades (o obertes) i molt menys si aquest es troba aparcat al sol. Com dèiem, aquestes mascotes també pateixen cops de calor i, en moltes ocasions, poden resultar mortals.

 

Jocs d'aigua

L'aigua es pot convertir en un element de joc amb les vostres mascotes per aquestes vacances durant els dies de més calor. Es pot instal·lar una piscina petita perquè les mascotes entrin i surtin quan vulguin i, a la vegada, es refresquin, o bé facilitar-los una petita font de circuit tancat perquè juguin amb el rajolí d'aigua. Aquesta segona opció és molt vàlida per aquells gossos i gats que no els agradi tant mullar-se perquè, d'aquesta manera, es refresquen les potes.

Gelats per a mascotes

Una manera d'aconseguir que les mascotes s'hidratin i, alhora, es refresquin és fabricar-los els seus propis gelats. La manera de fer-ho és, simplement, introduir alguna de les llaminadures per a mascotes dins un petit recipient amb aigua al congelador. Passades les hores, la nostra mascota tindrà el seu gelat amb el qual jugarà i es refrescarà.

Crema solar

Existeix una crema solar per a mascotes si les volem protegir en cas que hagin d'estar exposades durant algun període de temps al sol (per exemple, durant una excursió a la muntanya). Aquestes, que es poden adquirir a les clíniques veterinàries, s'han de posar sobretot al nas i a la punta de les orelles.

Un pelatge preparat

El pèl en les mascotes, sobretot a la part del llom de l'animal, els serveix per protegir-los de l'efecte del sol. Tot i això, quan arriben els mesos d'estiu, per aquells animals de pèl molt llarg, es recomana tallar-lo una mica, sobretot a la panxa, per donar més frescor als animals. D'altra banda, no és aconsellable rasurar del tot ni els gossos ni els gats, ja que tenen major risc de cremar-se amb el sol.

En el cas de visitar una platja amb el nostre gos, és molt important un bon raspallat del pelatge abans de tornar a casa així com un bon bany doncs, igual que passa amb els humans, l'aigua del mar i la sorra pot irritar la pell.