Gossos i vacances: consells per fer-ho compatible

Recomanacions i consells perquè els peluts de casa passin unes bones vacances en companyia, o no, dels seus propietaris

Planejar les vacances quan es tenen gossos a casa pot generar inquietud i dubtes per a les famílies, però hi ha nombroses opcions perquè compaginar ambdues coses no esdevingui un problema. Bàsicament, hi ha dues opcions: o emportar-se el gos o bé deixar-lo en un lloc on estigui a gust.

Emportar-se el gos de vacances

Cada vegada hi ha més famílies que no marxen enlloc si no és amb els seus peluts però cal tenir present si en el lloc de destí s'accepten gossos, i seguir algunes recomanacions del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya:

  • Actualment, hi ha molts hotels, càmpings i cases rurals que admeten animals de companyia o bé són pet-friendly. Es tracta d’allotjaments on el teu animal pot accedir, amb espais on pugui acompanyar-te i gaudir (platges, espais naturals...). Es pot consultar per internet, a l’hora de fer la reserva, o bé preguntar-ho directament i amb temps d’antelació.
  • Per viatjar dins la Unió Europea, cal que el gos disposi d’un passaport emès per un veterinari. A més, ha d’estar censat i identificat.
  • De la mateixa manera, cal que dugui les vacunes vigents. Per exemple, la vacuna de la ràbia és obligatòria a diverses comunitats autònomes i a molts països del món i, en canvi, a Catalunya no ho és. Caldrà que cada persona consulti els requeriments legals del país on viatja.
  • També s'ha de tenir en compte el mitjà de transport. En cas de viatjar en cotxe, prendre les mesures de seguretat apropiades per evitar ensurts i cops de calor. Si viatgem en ferry, tren o en avió, consultar les condicions de cada companyia a l'hora d'admetre animals.

Viatjar sense el gos

  • L'opció més recomanable és deixar-lo a algun familiar o persona de confiança que se'n faci càrrec.
  • Mai deixar-lo sol a casa, encara que vagi algú a posar-li menjar o aigua, ja que l'animal entristirà estant sol tantes hores, i poden sorgir imprevistos que posin a l'animal en greu perill. 
  • Una altra opció és portar l'animal a una residència canina. El preu acostuma a oscil·lar entre els 15 i els 25 euros per dia, i esdevé una oportunitat per a l'animal per sociabilitzar-se i fer diferents activitats. Hi ha diferents establiments que ofereixen aquest servei i que es poden trobar per Internet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.