Comencen les festes de Sant Antoni Abat!

Programació de la 161a edició de les festes de Sant Antoni Abat de Rubí

Rubí es prepara per viure una nova edició de les festes de Sant Antoni Abat. Enguany se celebra la 161 edició de la coneguda popularment com a Festa Major d’Hivern a Rubí, i en la qual participaran prop de 200 animals entre cavalls, egües i mules a l'activitat més esperada del cap de setmana, la rua dels Tres Tombs.

Està organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat de Rubí, fundada fa quasi 150 anys, i compta amb el suport de l’Ajuntament. Enguany la programació d’activitats s’allargarà des d’aquest divendres fins al diumenge 26 de gener.

159es festes de Sant Antoni Abat Els tres tombs

159es festes de Sant Antoni Abat Els tres tombs

Divendres 24 de gener

Com ja és tradició, avui a les 20 h tindrà lloc a l’església de Sant Pere l’eucaristia en honor a Sant Antoni Abat, a càrrec del mossèn Joaquim Meseguer. Un cop finalitzada es repartirà entre els assistents coca beneïda.

A partir de les 22 h, a la carpa de la plaça Dr. Guardiet, el consistori ha organitzat una actuació musical a càrrec de Du-Dux Project, que oferirà una sessió de grans èxits de diferents estils.

159es festes de Sant Antoni Abat Els tres tombs

159es festes de Sant Antoni Abat Els tres tombs

Dissabte 25 de gener

A les 8:45 h es produirà la Plantada de la bandera al balcó de l’Ajuntament, a la plaça Pere Aguilera, i es llançaran tres morterets i una traca com a inici de festa.

A les 18 h, a la carpa instal·lada a la plaça Dr. Guardiet, el president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala, el Banderer, Francisco López i els Cordonistes, Carmen-Cristina Germán i Jorge Royo Gómez, donaran la benvinguda als assistents.

A les 18:30 h es donarà inici la cercavila, que s’iniciarà al carrer Dr. Robert fins a l’Ajuntament per a la recollida de la bandera, passarà pels carrers de Rubí acompanyat de la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera (Igualada), i tornarà a la Casa de la Vila per a la recepció de les autoritats.

 

A les 22:45 h, a la carpa de la plaça Dr. Guardiet tindrà lloc el concert i Ball de Societat a càrrec de l’orquestra Montgrins. Hi haurà servei de bar i a la mitja part es repartirà coca entre els assistents.

159es festes de Sant Antoni Abat Els tres tombs

159es festes de Sant Antoni Abat Els tres tombs

Diumenge 26 de gener

A partir de les 7:30 i fins a les 11 h del matí se celebrarà al pont de Cova Solera, a les instal·lacions del Club Petanca les Torres de Rubí, el tradicional esmorzar del traginer, on se servirà botifarra crua, cansalada, botifarra negre, pa, vi, olives, etc. a preu popular a través de la venda de tiquets.

A les 9:45 h també se serviran entrepans a la plaça Catalunya mitjançant la compra de tiquets d’esmorzar.

A les 10 h sortirà de la carpa de Dr. Guardiet la cercavila, que passarà per les cases pairals de les famílies Gómez, Rizo i Bamala, amb la participació de la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera (Igualada).

A les 12:30 h sortirà la rua dels Tres Tombs del Passeig de les Torres, que comptarà amb la presència dels Davanters d’Honor i les agrupacions musicals de Ciutat de les Roses, de Sant Feliu, la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera, la Banda Triangle de Sants i la Banda Verge de la Misericòrdia de Reus. La rua acabarà amb la benedicció dels animals a les 13:30 h al carrer Maximí Fornés.

La fi de festa serà a les 19 h, a la plaça Dr. Guardiet, on hi haurà l’actuació musical del grup d’havaneres Son de l’Havana, i a l’entreacte se celebrarà el tradicional sorteig.

Podeu accedir al programa complet de les festes aquí

 

 

Més informació