Guardonats els millors vins i escumosos catalans de l'any

Ferrer Bobet 2016 i Cava Bertha Cardús 2015 s’emporten els principals guardons dels Premis Vinari 2019

Divendres passat va tenir lloc a l’Auditori de Vilafranca del Penedès els Premis Vinari 2019, que reconeixen els millors vins i escumosos catalans de l’any. El Gran Vinari d'Or al Millor Vi Català 2019 ha estat per al Ferrer Bobet 2016 i el Gran Vinari Escumós 2019 per al Bertha Cardús 2015.

Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze. Podeu consultar tots els vins guardonats aquí.

Ferrer Bobet 2016 és el millor vi de Catalunya del 2019. FOTO: JORDI PLAY

 

La Fira del Vi de Rubí

La gala de divendres va ser el colofó de la setena edició dels Premis Vinari, que van arrencar a la primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que ha aconseguit la participació de 948 referències de 260 cellers.

El jurat ha estat format per una vuitantena de professionals de la sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, així com part del panel oficial de tast de l’INCAVI.

Els vins que van obtenir millors puntuacions en aquesta fase inicial, van ser tastats i avaluats de nou en un tast a cegues que va tenir lloc a principis de setembre al Celler de Rubí. Alguns dels vins premiats tornaran a Rubí en el marc de la Fira del Vi que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre al voltant del Celler. Serà com cada any, el primer esdeveniment públic col·lectiu on es podran tastar els vins guardonats en l’edició d’enguany dels Premis Vinari.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?