Guardonats els millors vins i escumosos catalans de l'any

Ferrer Bobet 2016 i Cava Bertha Cardús 2015 s’emporten els principals guardons dels Premis Vinari 2019

Divendres passat va tenir lloc a l’Auditori de Vilafranca del Penedès els Premis Vinari 2019, que reconeixen els millors vins i escumosos catalans de l’any. El Gran Vinari d'Or al Millor Vi Català 2019 ha estat per al Ferrer Bobet 2016 i el Gran Vinari Escumós 2019 per al Bertha Cardús 2015.

Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze. Podeu consultar tots els vins guardonats aquí.

Ferrer Bobet 2016 és el millor vi de Catalunya del 2019. FOTO: JORDI PLAY

 

La Fira del Vi de Rubí

La gala de divendres va ser el colofó de la setena edició dels Premis Vinari, que van arrencar a la primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que ha aconseguit la participació de 948 referències de 260 cellers.

El jurat ha estat format per una vuitantena de professionals de la sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, així com part del panel oficial de tast de l’INCAVI.

Els vins que van obtenir millors puntuacions en aquesta fase inicial, van ser tastats i avaluats de nou en un tast a cegues que va tenir lloc a principis de setembre al Celler de Rubí. Alguns dels vins premiats tornaran a Rubí en el marc de la Fira del Vi que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre al voltant del Celler. Serà com cada any, el primer esdeveniment públic col·lectiu on es podran tastar els vins guardonats en l’edició d’enguany dels Premis Vinari.

Més informació