Rubí viu una nova edició de les festes de Sant Antoni Abat

Programació per aquest cap de setmana de la 161a edició de les festes de Sant Antoni Abat de Rubí

La ciutat de Rubí viu aquest cap de setmana les festes de Sant Antoni Abat, popularment conegudes com a Festa Major d’Hivern, que enguany arriben a l’edició número 161.

Dissabte 25 de gener

A les 8:45 h es produirà la Plantada de la bandera al balcó de l’Ajuntament, a la plaça Pere Aguilera, i es llançaran tres morterets i una traca com a inici de festa.

A les 18 h, a la carpa instal·lada a la plaça Dr. Guardiet, el president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala, el Banderer, Francisco López i els Cordonistes, Carmen-Cristina Germán i Jorge Royo Gómez, donaran la benvinguda als assistents.

A les 18:30 h es donarà inici la cercavila, que s’iniciarà al carrer Dr. Robert fins a l’Ajuntament per a la recollida de la bandera, passarà pels carrers de Rubí acompanyat de la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera (Igualada), i tornarà a la Casa de la Vila per a la recepció de les autoritats.

A les 22:45 h, a la carpa de la plaça Dr. Guardiet tindrà lloc el concert i Ball de Societat a càrrec de l’orquestra Montgrins. Hi haurà servei de bar i a la mitja part es repartirà coca entre els assistents.

 

Diumenge 26 de gener

A partir de les 7:30 i fins a les 11 h del matí se celebrarà al pont de Cova Solera, a les instal·lacions del Club Petanca les Torres de Rubí, el tradicional esmorzar del traginer, on se servirà botifarra crua, cansalada, botifarra negre, pa, vi, olives, etc. a preu popular a través de la venda de tiquets.

A les 9:45 h també se serviran entrepans a la plaça Catalunya mitjançant la compra de tiquets d’esmorzar.

A les 10 h sortirà de la carpa de Dr. Guardiet la cercavila, que passarà per les cases pairals de les famílies Gómez, Rizo i Bamala, amb la participació de la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera (Igualada).

A les 12:30 h sortirà la rua dels Tres Tombs del Passeig de les Torres, que comptarà amb la presència dels Davanters d’Honor i les agrupacions musicals de Ciutat de les Roses, de Sant Feliu, la Banda de Cornetes i Tambors de Can Ros de Cabrera, la Banda Triangle de Sants i la Banda Verge de la Misericòrdia de Reus. La rua acabarà amb la benedicció dels animals a les 13:30 h al carrer Maximí Fornés.

La fi de festa serà a les 19 h, a la plaça Dr. Guardiet, on hi haurà l’actuació musical del grup d’havaneres Son de l’Havana, i a l’entreacte se celebrarà el tradicional sorteig.

 

 

Més informació