L’atur puja a Rubí durant el mes de juliol

Es trenca, d’aquesta manera, la dinàmica dels últims tres mesos de baixada

L’atur registrat a Rubí durant el mes de juliol trenca la dinàmica de baixada dels últims tres mesos a la ciutat. Segons l’últim informe publicat per l’Observatori del Treball, l’atur ha pujat a Rubí en 68 persones, arribant a les 4.508 persones desocupades. Tot i aquesta pujada, la xifra encara és inferior a la de l’inici d’any, que era de 4.696 persones.

 

Aquesta xifra del mes de juliol, com dèiem, trenca la dinàmica dels últims tres mesos en els quals el nombre de persones aturades a Rubí s’havia anat reduint mes a mes. Així doncs, a l’abril es va reduir en 77 persones, al maig en 92 i al juny en 101.

Les 68 persones aturades més durant el mes de juliol a Rubí, situa la ciutat com la segona on més ha augmentat del Vallès Occidental. En el conjunt de la comarca, doncs, han estat 396 el nombre de persones més aturades, arribant a les 47.984. Continuant amb la comparativa comarcal, la ciutat on més atur es registra, continua coincidint cada mes, és Terrassa amb 13.650 persones, seguida de Sabadell amb 11.879, després hi trobaríem Rubí, seguida de Sant Cugat, 2.497, i Cerdanyola amb 2.398 persones.

En el conjunt català, però, la dinàmica és dispar i depèn de la zona que s’analitzi, registrant reduccions de l’atur a les zones més turístiques, com acostuma a passar durant el període estival. Així doncs, on més ha baixat l’atur durant el mes de juliol ha estat a l’Alt Empordà, amb 272 persones menys aturades, seguida del Baix Camp, amb 140 i la comarca del Maresme amb 93 aturats menys. Per contra, les comarques on més ha augmentat l’atur en aquest mes ha estat el Barcelonès, amb 1.060 persones més aturades, quedant en 102.884, seguida del Vallès Occidental amb 396 més aturats i el Baix Llobregat amb 228 persones més.