La 6a edició del Congrés Rubí Brilla promou el canvi de model energètic

La jornada tindrà lloc el proper 25 d’octubre a la Biblioteca municipal i explicarà els recursos i les eines que s’ofereixen a Rubí per promoure l’autoconsum energètic

La 6a edició del Congrés Rubí Brilla pel canvi de Model Energètic tindrà lloc el pròxim 25 d’octubre a la biblioteca Mestre Martí Tauler i es dedicarà a l’autoconsum energètic.

El nou context normatiu que es deriva del Reial Decret 244/2019 del 5 d'abril sobre autoconsum energètic inclou per primer cop a Espanya el concepte d'autoconsum compartit, simplifica els processos administratius i tècnics per a les instal·lacions d'autoconsum i, com a conseqüència de l'eliminació de l'impost al sol, obre la porta a la gestió dels excedents energètics.

Inscripcions obertes i gratuïtes

La primera part del congrés reflexionarà sobre l’autoconsum compartit en comunitats de veïns amb Manel Romero Molina de Sud Renovables; l’autoconsum en un polígon circular amb Josep Mª Ortiz Prat, tècnic del projecte Rubí Indústria Circular i l’autoconsum a l’Administració pública amb Alba del Campo Martínez, assessora de transició energètica de l’Ajuntament de Cádiz.

Després de la pausa cafè, Teresa Andreu Arbella, investigadora de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) parlarà del present i el futur de l’emmagatzematge d’energia i Ramon Gallart Fernández, responsable d’innovació d’Estabanell Energia farà una ponència sobre el paper de la xarxa elèctrica.

 

L’últim bloc de la jornada oferirà una xerrada sobre la compra col·lectiva d’energia a càrrec de Manel Sastre Angulo, membre de Som Energia, i una altra sobre la participació ciutadana en projectes municipals amb Jordi Solé Muntada, director d’operacions d’ECrowd!. El Congrés es tancarà amb una ponència a càrrec de Joan Groizard Payeras, director general de l’IDAE i la cloenda institucional que farà el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Cadascun dels tres blocs arrencarà amb una entrevista per posar en context la temàtica del congrés i explicar els recursos i les eines que s’ofereixen a Rubí per promoure l’autoconsum.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha avançat que l’equip de govern està treballant en una proposta d’ordenances fiscals per afavorir les instal·lacions d’autoconsum i també una nova ordenança solar per facilitar encara més els tràmits amb l’administració.

Com l’any passat, el Congrés, que comptarà amb la col·laboració de l’escola d’art i disseny edRa, té una pàgina web pròpia des d’on ja es poden fer les inscripcions, que són gratuïtes.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?