La 6a edició del Congrés Rubí Brilla promou el canvi de model energètic

El Congrés Rubí Brilla tindrà lloc demà a la Biblioteca municipal i explicarà els recursos i les eines que s’ofereixen a Rubí per promoure l’autoconsum energètic

Gairebé 150 persones s’han inscrit per assistir demà al sisè Congrés Rubí Brilla pel canvi de model energètic que tractarà l’autoconsum solar als municipis. La jornada tindrà lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler , de 8:30 a 14 h, i comptarà amb la presència del programa ‘Aquí, amb Josep Cuní’ de la cadena SER, que s'emetrà des de la biblioteca. El programa farà seguiment del congrés, entrevistarà persones expertes i abordarà la temàtica de l’emergència climàtica.

Un 43% de les persones inscrites ho han fet en nom d’una empresa o negoci, un 34% en nom d’una entitat i el 23% són persones a títol individual. Barcelona, Rubí i Terrassa seran les ciutats amb més representats al congrés, però s’han formalitzat inscripcions des de 48 ciutats catalanes i fins i tot des de Mèxic.

Inscripcions obertes i gratuïtes fins a completar l'aforament

Obrirà el congrés la presentació institucional de l’alcaldessa i la ponència inaugural de Joan Herrera i Torres, exdirector general del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE). La primera part del congrés reflexionarà sobre l’autoconsum compartit en comunitats de veïns amb Manel Romero Molina de Sud Renovables; l’autoconsum en un polígon circular amb Josep Mª Ortiz Prat, tècnic del projecte Rubí Indústria Circular i l’autoconsum a l’Administració pública amb Alba del Campo Martínez, assessora de transició energètica de l’Ajuntament de Cádiz.

Després de la pausa cafè, Teresa Andreu Arbella, investigadora de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) parlarà del present i el futur de l’emmagatzematge d’energia i Ramon Gallart Fernández, responsable d’innovació d’Estabanell Energia farà una ponència sobre el paper de la xarxa elèctrica.

 

L’últim bloc de la jornada oferirà una xerrada sobre la compra col·lectiva d’energia a càrrec de Manel Sastre Angulo, membre de Som Energia, i una altra sobre la participació ciutadana en projectes municipals amb Jordi Solé Muntada, director d’operacions d’ECrowd!. El Congrés es tancarà amb una ponència a càrrec de Joan Groizard Payeras, director general de l’IDAE i la cloenda institucional que farà el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Cadascun dels tres blocs arrencarà amb una entrevista per posar en context la temàtica del congrés i explicar els recursos i les eines que s’ofereixen a Rubí per promoure l’autoconsum.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha avançat que l’equip de govern està treballant en una proposta d’ordenances fiscals per afavorir les instal·lacions d’autoconsum i també una nova ordenança solar per facilitar encara més els tràmits amb l’administració.

Com l’any passat, el Congrés, que comptarà amb la col·laboració de l’escola d’art i disseny edRa, té una pàgina web pròpia des d’on ja es poden fer les inscripcions, que són gratuïtes.

Més informació