Rubí, el municipi on més augmenta el preu del lloguer segons Idealista

Entre els municipis de la província de Barcelona, Rubí és el que ha experimentat un major creixement, amb un increment del 15,9% i un preu del lloguer mitjà de 680 euros

L’informe d'evolució del preu de lloguer elaborat pel portal Idealista revela que Rubí és el municipi de la província de Barcelona que ha experimentat un major increment, amb un augment de la renda de l’habitatge del 15,9%.

Si consultem les estadístiques per municipis del Departament d’Habitatge observem que el preu del lloguer mitjà del tercer trimestre del 2019 se situa en 680 euros. Això suposa un increment de 50 euros respecte al segon trimestre de l’any passat. Respecte als municipis veïns, se situa per sobre de Terrassa (624 euros) o Ripollet (661 euros).

El superen Sabadell (693 euros), Castellbisbal (771 euros), Cerdanyola (798 euros), i Sant Cugat, que torna a destacar per tenir els preus del lloguer més alts, amb 1.137 euros en el penúltim trimestre de 2019.

Pel que fa al preu de l’habitatge, Rubí és el 23è municipi de més de 25.000 habitants amb l'habitatge més car a Catalunya. Segons les últimes dades del Ministeri de Foment, el valor d’un pis de Rubí amb més de cinc anys d’antiguitat és de 1.798 euros el metre quadrat, de mitjana. Així doncs, un pis de 100 m2 tindrà un preu de 179.800 euros.

El preu del lloguer a Barcelona, el més elevat de l’Estat espanyol

Les rendes de l'habitatge a Catalunya s'han incrementat un 4,4% el 2019, fins a situar-se en 14,2 euros per metre quadrat, segons l’estudi d’Idealista.

A Lleida s'ha produït una "anomalia estadística" provocada per l'augment del volum dels habitatges de temporada a l'àrea de Baqueira, que ha generat un increment del 62,7% i al qual l'equip d'Idealista no ha atorgat "valor estadístic". Els preus a la ciutat de Lleida han pujat un 7,7%; a Tarragona, un 8,4%, i a Girona, un 11,5%.

 

El preu a Barcelona ha continuat amb la tendència de moderació, amb un augment de l'1,9%, fins a 16,5 euros per metre quadrat, el preu més elevat de l'Estat espanyol. A la demarcació de Barcelona, els preus han crescut un 2,4% en els últims dotze mesos, fins a 14,9 euros per metre quadrat. Entre els municipis de la província de Barcelona, Rubí és el que ha experimentat un major creixement, amb un increment del 15,9%, mentre que a Sant Feliu de Llobregat les rendes han caigut un 5,4%.

Per demarcacions, Girona ha experimentat el creixement més gran dels preus de lloguer a Catalunya. Les rendes s'han incrementat un 13,5%, fins als nou euros per metre quadrat, mentre que a Tarragona el preu del lloguer ha crescut un 9,4%, fins a 7,3 euros.

"Esperàvem que 2019 fos un any de normalització dels preus del lloguer, fins i tot de caigudes, però el decret llei en matèria de lloguer que va ser aprovat definitivament durant la primavera li va donar la volta a la tendència, amb l'alça dels preus", ha assegurat el cap d'estudis d'Idealista, Fernando Encinar, a través d'un comunicat.

"El que hem viscut el 2019 hauria de posar-nos en alerta contra les noves iniciatives legislatives que penalitzin el mercat de lloguer. Totes les mesures coercitives que es prenguin, com intentar controlar artificialment els preus, poden tenir justament l'efecte invers al desitjat", ha afegit.

A escala estatal, el preu del lloguer ha augmentat un 4,8% el 2019, amb un preu per metre quadrat mitjà de 10,9 euros mensuals. Madrid ha experimentat un creixement anual del 4,4%, fins a 16,1 euros per metre quadrat, la segona ciutat més cara de l'Estat després de Barcelona.

 

Més informació