El preu de l’habitatge a Rubí

Rubí és el 23è municipi de més de 25.000 habitants amb l'habitatge més car a Catalunya

L’accés a l’habitatge es manté com una de les preocupacions principals dels espanyols, segons el  baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Les últimes dades publicades pel Ministeri de Foment revelen que les cinc ciutats més cares de tot l’Estat són Eivissa, Sant Sebastià, Santa Eulària des Riu, Sant Cugat i Barcelona. Rubí és el 23è municipi de més de 25.000 habitants amb l'habitatge més car de tot Catalunya, per sobre d’altres ciutats com Montcada i Reixach, Girona, Terrassa o Manresa.

El preu del metre quadrat a Rubí en el segon trimestre de 2019 és de 1.729 euros. De mitjana, un pis de 100 metres quadrats té un preu a Rubí d'uns 173.000 euros.

Pel que fa a Barcelona, el metre quadrat se situa en els 3.417 euros, per sobre de Madrid, amb 3.223 euros. Aquestes dades reflecteixen una altra estadística, que la mitjana del preu per metre quadrat a Catalunya, situat en 2.032 euros, supera la de la resta de l’Estat espanyol, en 1.637 euros.

 

Pel que fa a la comparativa amb altres ciutats de Catalunya, trobem entre les ciutats més cares, després de Sant Cugat i Barcelona, Castelldefels (3.088 euros el metre quadrat), Cerdanyola (2.109) o Sabadell (1.738). Més econòmiques que Rubí són les ciutats de Montcada i Reixac (1.718), Terrassa (1.587) o Manresa (1.051).

Sant Cugat, la ciutat més cara de Catalunya i la quarta a l’Estat

Cal fer una menció especial per al municipi veí de Sant Cugat, que s’ha convertit en ciutat més cara del Vallès Occidental però també en la de tot Catalunya i quarta a l’Estat espanyol, amb un preu de 3.438 euros per metre quadrat.

D’aquesta manera, se situa per sobre del preu de l'habitatge a Barcelona i supera de manera important el de municipis com Cerdanyola, Sabadell, Rubí o Terrassa. Respecte a la mitjana catalana, l'habitatge a Sant Cugat té un valor d'un 69% més. I en relació al conjunt de l'Estat, és un 110% més alt.

Més informació