El Sindicat del Lloguer de Rubí denuncia un nou cas de lloguers abusius i mobbing immobiliari

Els veïns i veïnes de tres blocs de pisos del carrer Magallanes i Torrent de l’Alba pateixen pujades de lloguer abusius i mobbing immobiliari

La feina del Sindicat del Lloguer de Rubí no s’acaba mai. Després de la victòria temporal dels veïns de Sant Jordi Park han de començar des de zero amb dos blocs de pisos del carrer Magallanes i un altre del Torrent de l’Alba. Els tres edificis són propietat de l’empresa Optimum III Value​. Recentment el fons voltor Cerberus, on treballa el fill de l’expresident José María Aznar, ha adquirit la major part del capital d’Optimum i des del Sindicat del Lloguer afirmen que no saben si els pisos de Rubí estan afectats per aquesta compra.

La Laura Pérez, membre del Sindicat de Lloguer, ha explicat que porten vuit mesos intentant mantenir una reunió i arribar a un acord col·lectiu amb l’empresa propietària de la finca amb pocs resultats fins a hores d’ara.

Els tres edificis de pisos no tenen més de 20 anys i en els seus inicis eren propietat del BBVA. La Laura Pérez adverteix que la propietat “vol augmentar un 40% de mitjana el preu de lloguer” per als veïns i veïnes d’aquests habitatges.

La Laura destaca el cas de la Contxita, una pensionista que viu en un dels pisos del carrer Magallanes a qui li volen pujar el lloguer de 350 a 850 euros, que és el que cobra mensualment i que suposa un augment de més del 100%. També el d’una família amb menors a càrrec seu, a la qual se li ha acabat el contracte de lloguer i estan pagant el preu anterior a l’espera que la negociació col·lectiva entre el sindicat i l’empresa propietària arribi a bon port.

 

A l’ultima reunió mantinguda entre el sindicat i veïnat amb l’empresa propietària i l’administrador de finques, que la Laura Pérez qualifica de “tensa”, el cas de la Contxita va quedar en l’aire tot i que s’han compromès a solucionar els problemes de manteniment dels habitatges. Perquè aquesta és una altra: ascensors que no funcionen durant dues setmanes, inundacions a l’aparcament de les que se n’ocupen els veïns i veïnes, talls de subministrament del llum o el gas sense causa coneguda, etc. De fet, la Laura Pérez assegura que una veïna en cadira de rodes ha estat dues setmanes sense poder sortir de casa perquè l’ascensor no estava arreglat.

En definitiva, el que es coneix com a mobbing immobiliari, que és deixadesa en el manteniment d’un edifici per dificultar la vida als veïns i veïnes que viuen de lloguer amb l’objectiu de fer-los marxar i així poder llogar de nou els pisos a un preu molt més alt.  

Segons s’ha confirmat avui mateix, està previst que demà, el candidat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, es reuneixi amb veïns afectats i portaveus del Sindicat del Lloguer a mig matí per parlar sobre la problemàtica que afecta als tres blocs de pisos de Rubí.

 

 

Més informació