Més d’una vintena de treballadors rubinencs de Ficosa poden ser acomiadats

Denuncien la subcontractació a través d’empreses de treball temporal i la deslocalització de la mà d’obra

Fico Transpar, filial de Ficosa dedicada a fabricar dipòsits de la neteja de parabrises per a automòbils, ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 22 treballadors, la majoria de Rubí.

La companyia, controlada per la multinacional Panasonic, va traslladar la plantilla de la fàbrica de Rubí a la planta ubicada a Viladecavalls fa uns anys i justifica la nova mesura per motius econòmics i de producció.

Segons Ficosa, en els últims cinc anys ha registrat una caiguda "important" de comandes arran de la transformació que viu el sector automobilístic i el nou ERO afectarà 22 treballadors dels 80 que formen la plantilla. 

 

Des de Comissions Obreres però, posen en dubte aquests arguments i expliquen que l’empresa ha deslocalitzat la producció a països on la mà d’obra és més barata. “És una empresa catalana que se n’alegra dels fons públics que ha rebut i ara, en aquesta crisi, el que vol és desmantellar per complet els llocs de treball a base de xantatges, perdent condicions de treball i acomiadant a 22 companys”, explica un treballador davant l’antiga fàbrica de Ficosa a Rubí, a la carretera d’Ullastrell.

“És una vergonya que una multinacional com Panasonic faci fora els treballadors d’aquesta manera, l’únic que volem és mantenir les nostres poques condicions perquè en sortir de Rubí ja vam perdre bastants. Ens vam baixar el sou, ens hem tret descansos, se’n va anar gent pel camí. Tots els que venim de Rubí ara no ens volen, som originals de Ficosa i estan apostant per empreses de treball temporal i subcontrates”, explica el president del comitè d’empresa.

Segons el Grup Ficosa, la companyia ha buscat altres alternatives abans d'arribar a presentar l'ERO. Entre aquestes altres opcions, apunten, hi ha les recol·locacions, que no veuen viables.

D’altra banda, els treballadors asseguren que cap administració ni autoritat s’ha posat en contacte amb ells i demanen a la Generalitat que “doni la cara”. Creuen que a finals d’any els acomiadaments afectaran la totalitat de la plantilla de l’empresa, formada per diverses societats.

Dimecres passat, la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, es trobava amb els treballadors de Rubí afectats per l’ERO de Ficosa i denunciava la seva situació. La diputada també reclamava que les indústries que optin als fons europeus garanteixin, a canvi, els llocs de treball i les condicions dels treballadors. 

Més info: La CUP denuncia les agressions al territori de Rubí i el nou ERO de Ficosa

Pel que fa a l'empresa, el grup Ficosa subratlla que la firma té una "sòlida voluntat de diàleg i col·laboració amb els representants dels treballadors".

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.