El cribratge intensiu a Rubí es farà a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

L'actuació preventiva es farà del dia 24 al 27 de novembre a la Biblioteca Municipal i està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys de la zona que correspon al CAP Anton de Borja

El Departament de Salut va anunciar aquest divendres una estratègia de cribratge massiu per detectar la Covid-19 i una de les primeres poblacions on es farà, per ser una de les zones amb alta incidència, serà Rubí. 

Més info: Salut anuncia cribratges massius a zones amb alta incidència com Rubí

Aquesta actuació preventiva es farà del dia 24 al 27 de novembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i estarà dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys de la zona que correspon al Centre d’Atenció Primària Anton de Borja, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler estarà oberta de dimarts a divendres, de les 9.30 a les 14 h i de les 15.30 a les 21 h, per fer les proves PCR, que aniran a càrrec de professionals del Banc de Sang i Teixits.

 

Des del CAP Anton Borja s’enviarà un SMS a les persones candidates a fer-se la prova amb una proposta de data concreta, per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues.

Els usuaris d’aquest CAP que no rebin l’SMS, podran acostar-se igualment a la Biblioteca per fer-se la prova. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit.

Pel que fa als resultats de la  PCR, s’enviaran per SMS I es podran consultar a La Meva Salut. Els casos positius seran contactats pel seu equip d’Atenció Primària, que farà el seguiment oportú.

El departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Cal tenir present que les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.