Rubí començarà el curs escolar amb 11.471 alumnes

11.471 alumnes cursaran educació obligatòria a Rubí a partir del 12 de setembre

El curs 2019-2020 s’iniciarà a partir del 12 de setembre per a 11.471 alumnes rubinencs d’educació obligatòria, segons les dades de matrícula provisionals. D’aquests, 8.109 assistiran a centres públics i 3.362 a concertats. 721 infants cursaran P3 i 854 iniciaran la primària.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, és a dir, batxillerat i cicles de formació professional, s'estima que un miler de joves estudiaran als centres públics de la ciutat.

D’altra banda, les escoles bressol municipals: La Lluna, La Bruna i Sol i Solet, mantenen l’oferta de 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre.

Aquest curs 2019-2020 tindrà com a novetats destacades la posada en funcionament de l’Institut-escola Teresa Altet, amb dos grups de 1r d’ESO, així com la incorporació d’una nova línia a l’Escola del Bosc.

De dreta a esquerra, Joan Lluís Forcada Mateo, Joan Playà Guirado i Víctor García Correas

L’acte inaugural del curs ha tingut lloc a Castellbisbal

 

La comunitat educativa de Rubí i Castellbisbal s’han donat cita a l’Auditori d’Els Costals del municipi castellbisbalenc per inaugurar de forma simbòlica el nou curs escolar.

La trobada ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà Guirado, l’inspector en cap del Vallès Occidental, Joan Lluís Forcada Mateo i el regidor d’Infància i Educació de Rubí, Víctor García Correas.

El regidor ha destacat en el seu parlament “posar molt l'accent en l’aprenentatge de coneixements però també en els valors, respecte a la diversitat i cura mediambiental. Això s’aprèn a les escoles però també amb les famílies”.

Segons García Correas, “refermem la voluntat de l’Administració i el compromís amb la comunitat educativa per elevar les seves reivindicacions allà on sigui necessari i ha recordat que l’any passat Rubí va inaugurar l’Institut del Torrent dels Alous, que portava anys en barracons.

Respecte a l'Escola del Bosc, el regidor d’Infància i Educació de Rubí ha assegurat que “volem que continuï i segueixi aquest mateix camí. Per això estem en converses amb la Generalitat per treballar conjuntament. Tot i que portarà el seu temps volem que sigui una realitat. També volem millores al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i a l’Escola Schola”.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, no ha pogut estar present en l’acte inaugural del curs escolar ja que en aquells moments es trobava a la reunió convocada per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per donar una resposta conjunta a les reclamacions que els ajuntaments han rebut d’Endesa en relació amb el deute de les famílies en situació de pobresa energètica que no han pogut pagar les factures generades.


 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?