El temporal Glòria té les hores comptades

El Servei de Metereologia de Catalunya (METEOCAT) informa que les precipitacions són puntualment intenses però es desplacen ràpidament cap a l’oest

El temporal Glòria per fi sembla que s’allunya després de tres dies de pluja, fortes ratxes de vent i grans desperfectes al seu pas per Catalunya. A Rubí ha deixat una vintena d’incidències i ha provocat la caiguda d’arbres, branques, cornises i elements que s’han després de la façana, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

La pitjor part del temporal se l’ha emportat Palamós, on el mal temps s’ha cobrat la primera víctima mortal després que un veí caigués a l’aigua per un cop de mar. Els treballadors del port l'han tret de l'aigua i el personal del Servei d’Emergències Mèdiques l'ha intentat reanimar sense èxit.

D’altra banda, Protecció Civil ha aixecat el confinament, que impedia dormir a plantes baixes dels habitatges situats a la zona inundable de la conca, a 26 municipis del Baix Ter. El Deltebre també ha patit les greus conseqüències del temporal i ha acordat demanar al govern espanyol la declaració de zona catastròfica.

Actualment hi ha quatre línies ferroviàries tallades i menys trens dels habituals pel temporal. Les principals afectacions les pateixen les línies R1, RG1, l'R15 i l'R3. Pel que fa a la línia de Barcelona-Vallès de Ferrocarrils, el servei circula amb normalitat. En canvi, està afectada la línia Llobregat-Anoia per acumulació d’aigua a les vies.

Temporal Glòria a Rubí

Temporal Glòria a Rubí

Quin temps ens espera?

Segons el METEOCAT, el cel romandrà molt ennuvolat o cobert fins a mig matí. A partir de llavors la nuvolositat minvarà ràpidament de sud a nord fins a quedar el cel serè o poc ennuvolat, menys al sud del Pirineu i Prepirineu i a les Terres de l'Ebre, on quedaran núvols baixos que, a mesura que avanci la tarda també augmentaran a la meitat nord del litoral i el prelitoral.

La predicció municipal apunta núvols i pluges aquest matí a Rubí, tot i que les primeres clarianes apareixeran a la tarda. Demà s'espera que surti el sol i es mantingui el cel serè durant tot el dia. 

Més informació