L'AUP demana el compliment d'una vintena de propostes

A més, també han demanat que s'estableixi un sistema de recollida selectiva dels residus

El proper 23 de novembre tindrà lloc el Ple municipal de novembre, on s'aprovaran els pressupostos de 2024. Tot i que amb l'acord entre PSC i ERC ja tenen els vots suficients per tirar endavant els pressupostos, l'equip de govern va dir que estava obert a escoltar les idees de la resta de grups municipals. Des de l'AUP han volgut mostrar les seves propostes perquè és la seva "obligació" com a partit polític, ha dit la seva portaveu Marina Dolset.

En aquest sentit, l'AUP ha presentat un llistat de 20 propostes que ja van ser aprovades pel Ple durant el mandat anterior i que demanen que es faci un pas més per posar recursos o un cronograma. Segons expliquen des del grup municipal, són propostes que tenen a veure amb temes troncals, com són drets socials i habitatge, feminisme i cures, territori i canvi climàtic, mobilitat, comerç, municipalitzacions, infància i joventut i equipaments.

Entre aquestes destaca l'única proposta que no s'ha presentat prèviament com a moció, però que Dolset descriu com a "un tema d'urgència i de sentit comú". Es tracta d'implementar el sistema de recollida selectiva amb porta a porta i contenidor intel·ligent o amb el sistema que es consideri, i que es porti a terme als barris de Ca n'Alzamora, Sant Jordi Park, La Perla, el centre, Can Ximelis i Can Serrafossà durant 2024 i a la resta del municipi al 2025. "Sabem que és una mesura impopular, però s'ha de fer un pas valent" i és que amb aquest sistema, com més bé es recicli, més es podrà estalviar al rebut.

Recordem que fa unes setmanes l'Ajuntament va anunciar una pujada de l'impost d'escombraries i també la cessió de part d'aquest servei al Consell Comarcal, el que implica, a més de la pujada, un impost nou.

A banda d'això, cal destacar entre les mesures ja aprovades i que demanen que portin a terme, la destinació d'1 milió € a habitatge públic, ja sigui per tanteig i retracte i/o bé la creació d'habitatge d'urgència amb antics containers en solars municipals, com ja s'ha fet a Barcelona. "Hi ha diferents solars a la ciutat on es poden ubicar aquests containers, que són de construcció molt ràpida i barata". explica Dolset.

També demanen una partida molt concreta de 200.000€ en la creació del Viver d'Arbrat a la Finca Font del Ferro. Pel que fa al comerç, promoure el repartiment de km 0 i de baixes emissions amb bicicleta o altres opcions similars i implementar la Moneda local i social.

Garantir la municipalització de l'aparcament de la plaça Salvador Allende i la plaça 11 de setembre; reduir la desigualtat infantil, augmentant la partida destinada a les beques per a extraescolars, casals d'estiu i d'hivern; habilitar la part exterior dels cinemes de Les Torres de manera que permeti fer-ne ús sense sortides d'emergència, són altres de les propostes que l'AUP ha presentat a l'equip de govern perquè es tingui en compte a l'hora d'elaborar els pressupostos 2024.

El partit, però, ha explicat que de moment no han rebut resposta a les seves peticions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.