Més d’un centenar de persones es concentren a Rubí per la inhabilitació de Torra

La Plataforma 1 d’Octubre ha convocat una concentració hores després de saber la decisió del Tribunal Suprem

Aquest dilluns 28 de setembre s’ha fet efectiva la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Hores després de la decisió del Tribunal Suprem, les entitats i partits sobiranistes que conformen la Plataforma 1 d’Octubre de Rubí, han convocat una concentració a la tarda a la plaça Pere Aguilera, on s’han aplegat més d’un centenar de persones.

Martí Pujol, president d’Òmnium Rubí ha fet un breu parlament i ha manifestat que “portem anys que els presidents de la Generalitat han estat inhabilitats, detinguts, afusellats o exiliats (...) Aquesta és la nostra història i l’estem intentant canviar (...) La nostra persistència serà més gran que l’actitud innoble dels nostres botxins”.

Durant la concentració s’han repartit pancartes reivindicant la llibertat dels presos polítics i s’ha entonat l’himne d’Els Segadors.

 

La Plataforma 1 d’Octubre de Rubí està integrada per l’ANC, Òmnium, els CDR, el Consell Local per la República i els partits de l’Alternativa per l’Unitat Popular, Esquerra i JuntsxCAT. Per al tercer aniversari del referèndum d’independència ha organitzat actes simbòlics al matí, davant les seus on es va votar, i a la tarda, a la plaça de la Nova Estació, batejada per la plataforma com a plaça 1 d’Octubre.

Més info: La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí recordarà el tercer aniversari del referèndum d'independència

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.