Dures crítiques de l’oposició pel nou càrrec de l’exregidor Pau Navarro

Durant el ple municipal, Elena Montesinos pren el relleu com a nova regidora d’En Comú Podem

Aquest dijous 9 de setembre s’ha celebrat el ple municipal corresponent al mes d’agost, i un dels punts més calents ha estat el nomenament de l’exregidor de Memòria Històrica, Ciutadania, Cooperació, Memòria Històrica, Transparència, Participació Ciutadana, Pau Navarro (En Comú Podem), com a nou assessor de govern.

Navarro deixava la regidoria el passat mes de juliol en favor d’Elena Montesinos, de Podem Rubí, en un relleu acordat entre les dues formacions, que s’ha estrenat com a regidora aquest dijous.

El nou càrrec de Navarro a l’equip de gerència municipal però, ha aixecat ampolles entre els partits de l’oposició.

Betlem Cañizar, portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular, ha tornat a criticar el nou càrrec de Navarro un dia després d’acomiadar-se com a regidor i ha assegurat que es tracta d’una col·locació “a dit (...) que ens costarà uns cinc mil euros al mes, el doble del que costa dinamitzar la Torre Bassas durant tot un any”.

Cañizar ha manifestat que des del seu grup municipal no entenen que es destinin aquests diners a contractar l’exregidor en comptes de destinar-los a d’altres projectes de la ciutat, i ha lamentat que els càrrecs d’assessoria política abans tenien definició de  tasques i ara no.

Per a Cañizar és un exemple de “deshonestedat política” que incrementa desafecció política de la ciutadania, i ho ha titllat de “pur endollisme”.

En la mateixa línia ha parlat Toni García, portaveu de Veïns per Rubí, qui ha dit, dirigint-se a En Comú Podem, que “el grup municipal critica el clientelisme i el nepotisme del PSC que ara vostès practiquen sense cap pudor. S’han convertit en uns mercenaris de la política per col·locar als seus càrrecs a dit”.

García s’ha mostrat convençut que amb aquest nou nomenament s’ha traït la confiança d’una bona part dels seus votants. “No oblidem tampoc el procés de selecció del gerent de Proursa, que deixa en evidència molts qüestions”, ha afegit García, qui també ha reclamat “conèixer les funcions de les persones col·locades a dit”.

Roberto Martín, líder de Ciutadans, ho ha qualificat de “vergonya” i ha dit que no li sorprèn “que ens enganyin amb certs discursos (...) d’un partit que se suposava que ho anava a canviar tot contra un sistema corrupte i on els polítics s’enxufaven, és curiós com es canvia d’opinió”.

Martín també ha criticat que s’acomiadés al regidor en el ple municipal del mes de juliol “amb el kleenex en mà, com si el nen se n’anés a la mili, i ha estat una farsa”.

El portaveu d’Esquerra Republicana, Xavier Corbera també s’ha expressat en els mateixos termes. “Ens sentim dolguts i decepcionats pel que ha passat i amb quina hipocresia el van acomiadar amb llàgrimes”, ha dit, per afegir “el que sobta més és que cadascú d’En Comú Podem tenia guardat en el calaix el decret que l’anomenava com a nou assessor del govern municipal”.

Corbera ha considera una “burla” i també ha sol·licitat conèixer les tasques assignades en el nou càrrec de l’exregidor. “Surten perjudicats vostès i tota la ciutat, dona la sensació que es carreguen d’assessors com si fossin tertulians de ràdio, parlen de tot i no saben res”, ha dit.

Per al·lusions, Ànnia García, regidora d’En Comú Podem, ha explicat que Pau Navarro “es va acomiadar en l’últim ple com a càrrec electe i és lliure escollir què vol ser després de ser regidor i és la seva voluntat”.

En aquest sentit, García considera que és “una bona notícia que una persona que coneix l’Ajuntament, el projecte i la ciutat, des de fora i dins, s’incorpori en l’equip de treball de govern perquè continua aportant i continuarà fent una bona feina des d’un altre lloc” ha dit.

Andrés Medrano, que ara és portaveu dels comuns, ha dit sobre la qüestió que no vol donar “pàbul a les crides a la hipocresia”, i ha afegit que cal “mirar-se a un mateix”.

El portaveu d’En Comú Podem també ha recordat que des del seu partit respecten un codi ètic amb una donació salarial i ha volgut deixar clar que el nou nomenament de Navarro “és una decisió personal que ve avalada per la seva formació política” i que no s’ha participat en la seva decisió. “Sabem la feina que ha fet el Pau ha estat molt bona, i sabem que la farà molt bé”.

Moisés Rodríguez, representant del PSC, ha estat més breu en la seva intervenció i ha demanat “posar-nos ja a treballar”. Rodríguez ha assegurat que no hi ha cap inversió en assessors de govern amb aquest nomenament. “Aquest govern no volia perdre l’estima i el treball del Pau Navarro com a regidor, estem orgullosos del seu treball”, ha afegit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.