Els partits i entitats independentistes de Rubí fan una crida per reivindicar l’1-O

L’acte de l'1 d'octubre s'ha organitzat per tots els partits i entitats independentistes de Rubí

Els partits i entitats independentistes de Rubí, -Esquerra Republicana, Junts per Rubí, Alternativa d’Unitat Popular, Primàries Rubí, l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), els membres del Comitè de Defensa de la República (CDR), i Òmnium Cultural-, han fet una crida a rubinencs i rubinenques per participar l’1 d’octubre en un acte reivindicatiu.     

Per al sector independentista de Rubí, aquest any, segon aniversari de l’1 d’octubre, encara hi ha més motiu per reivindicar aquesta data després de les detencions efectuades per la Guàrdia Civil de membres dels CDR, a qui se’ls acusa de delictes de terrorisme, sedició i rebel·lió.

Martí Pujol, portaveu d’Òmnium Cultural de Rubí s’ha referit a l’Audiència Nacional, on han estat traslladats els 7 detinguts com a “tribunal especial del franquisme” i ha afegit: “condemnen i lamentem profundament aquests tipus d’intervencions, a les que desgraciadament ja ens està acostumant l’Estat, detenint, inculpant i després buscant proves com el cas de la Tamara o l’Adrià Carrasco”.

Un acte per reivindicar i no per celebrar

L’acte organitzat per la comissió creada a partir de la unió de tots els partits i entitats independentistes de Rubí tindrà lloc el proper dimarts 1 d’octubre a les 20 h a la plaça Onze de Setembre. Des d’allà sortirà la marxa de torxes, que es va anul·lar com acte de la prediada el passat 10 de setembre a causa de la pluja, i recorrerà els principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de l’Estació.

Un cop arribats allà, l’actor rubinenc Enric Majó llegirà un manifest conjunt, i es procedirà a batejar, de forma simbòlica, la plaça de l’Estació com a plaça 1 d’Octubre.  

Els membres de la comissió han declarat que “tot el que tenia de festiu l’acte de l’any passat aquest ho té de reivindicatiu”. Tanmateix Jordi Muntan, membre de l’AUP, ha assegurat que “l’objectiu no és transformar aquest dia en una data folklòrica o nostàlgica sinó reivindicar l’1 d’octubre com l’acte de desobediència més gran que hi ha hagut en aquest país”.

Més informació